Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 68    0

Remedii naturale eficiente pentru picioare umflate

picior

Picioarele umflate sunt o problema cu care foarte multi oameni se confrunta. Aceasta nu este o boala in sine, este mai degraba simptomul unui dezechilibru in corp sau afectiune. De obicei, problema picioarelor umflate apare atunci cand se acumuleaza lichid in tesut, ducand la umflare, problema cunoscuta sub numele de edem.

Cauzele sunt multiple, picioarele umflate pot fi o urmare a obezitatii, statul in pozitie de ne-miscare pentru o perioada lunga de timp, varsta, sarcina, sindromul premenstrual, deficiente nutritionale, circulatie a sangelui proasta. De asemenea, un accident sau o lovitura la picior sau glezna poate duce la umflatul picioarelor.

Persoanele care sufera de diabet, probleme ale inimii, rinichilor sau ficatului, la fel ca si femeile insarcinate, sunt predispuse spre a avea picioarele umflate.
Pe masura ce picioarele se umfla mai tare, intervine disconfortul si chiar durerea mergand pana la a nu mai putea merge. Picioarele pot deveni rosi.

Daca situatia scapa de sub control, este bine sa cereti sfatul unui medic caci este posibil sa suferiti de afectiuni mai grave si trebuie investigat. Altminteri, exista numeroase remedii naturale pentru a scapa de problema picioarelor umflate si, intocmai despre acestea dorim sa discutam in acest articol.

Hidroterapie
Acest tip de terapie pe baza de apa rece si apa calduta este extrem de eficienta pentru a tratarea picioarelor umflate. In timp ce apa calduta stimuleaza circulatia sangelui, apa rece va scapa de umflatura si de inflamatie.

– Umpleti 2 ligheane cu apa, unul cu apa rece si unul cu apa calduta
– Inmuiati-va picioarele in apa calduta pentru 3, 4 minute
– ,Apoi puneti-va imediat picioarele in apa rece pentru 1 minut
– Timp de 15, 20 de minute continuati sa alternati
– Repetati de cateva ori in fiecare zi pana ce problema dispare
Masajul
Masajul picioarelor umflate este nemaipomenit. Creeaza presiune pe zona afectata, ajuta la relaxarea muschilor, imbunatateste circulatia, elimina excesul de lichid si reduce umflatura.

– Frecati zona afectata cu ulei de masline
– Masati apoi usor timp de 5 minute, de preferat cu miscari in sus, nu jos. Nu apasati prea tare
– Repetati de cateva ori pe zi

Cel mai bine este sa va masati picioarele in timp ce sau dupa ce faceti baie. Daca aveti picioarele umflate din cauza sarcinii, este recomandat sa consultati un specialist in masajul pre-natal.

Sare Epsom
Sarea Epsom actioneaza rapid asupra picioarelor umflate, calmand durerea si disconfortul. Sulfatul de magneziu din sarea Epsom este rapid absorbit de catre piele, stimuland circulatia si reducand umflaturile. Sarea Epsom este relaxanta pentru muchii incordati si, in plus, neutralizeaza mirosul picioarelor.
– Amestecati ½ cana de sare Epsom intr-un lighean umplut cu apa calduta
– Tineti picioarele in lighean pentru 10, 15 minute
– Repetati de 3 ori pe saptamana

Ghimbir
Ghimbirul este un diuretic natural care ajuta la tratarea picioarelor umflate. Acesta ajuta la diluarea sodiului, un factor ce contribuie la umflarea picioarelor. In plus, ghimbirul are proprietati anti-inflamatorii, reducand inflamatia si implicit umflarea picioarelor.

– De cateva ori pe zi masati-va picioarele umflate cu ulei de ghimbir
– Puteti bea 2, 3 cani de ceai sau puteti manca putina radacina de ghimbir proaspat

Papadie
Efectul diuretic al papadiei ajuta corpul sa metabolizeze lichidele in exces, facandu-l un excelent remediu impotriva picioarelor umflate. Potrivit unui studiu publicat in 2009 in Jurnalul Medicinei Alternative si Complementare, efectul diuretic al papadiei previne retentia de apa si regleaza nivelul de sodiu din corp.
– Beti ceai de papadie de 2, 3 ori pe zi
– Puteti lua si tinctura sau suplimente de papadie, insa consultati-va cu medicul dumneavoastra inainte de a face asta
Apa cu lamaie
Apa cu lamaie ajuta la eliminarea lichidelor in exces si toxinelor acumulate in corp, ceea ce duce la tratarea picioarelor umflate si la reducerea umflarii altor parti ale corpului cauzata de retentia de apa. In plus, apa cu lamaie mentine corpul bine hidratat si asigura beneficii anti-inflamatoare.
– Amestecati 2 linguri de suc de lamaie intr-o cana cu apa calduta
– Puteti indulci cu putina miere
– Beti din aceasta apa de cateva ori pe zi

Otet de mere
Datorita continutului de potasiu, otetul de mere reduce retentia de fluide in corp ce ar putea duce la umflarea picioarelor.

– Amestecati in cantitate egala otet de mere si apa calduta. Inmuiati un prosop curat in aceasta combinatie, stoarceti bine si apoi infasurati prosopul de jur imprejurul piciorului umflat. Faceti acest lucru de cateva ori pe zi, tinand prosopul infasurat timp de 10 minute
– Va puteti prepara o bautura din care sa consumati de doua ori pe zi din 3 linguri de otet de mere, miere organica si apa calduta

Seminte de coriandru
Acest tratament pe baza de seminte de coriandru apartine curentului Ayurveda. Semintele de coriandru au proprietati anti-inflamatoare care calmeaza picioarele umflate si imbunatatesc circulatia sangelui.

– Adaugati 2, 3 lingurite de coriandru intr-un ibric cu apa
– Fierbeti pana ce apa scade la jumatate
– Lasati la racit si apoi o puteti bea
– Beti de 2 ori pe zi pana ce picioarele se vor vindeca
Faceti sport

Activitatea fizica regulata este extrem de importanta pentru prevenirea picioarelor umflate. Sportul imbunatateste circulatia si previne sangele din a se concentra in extremitatile inferioare.

Inotul este unul dintre cele mai bune sporturi pentru a va trata de problema picioarelor umflate, pentru a trata inflamatia si a reduce durerea. Este recomandat sa faceti jogging sau sa va plimbati 30 de minute pe zi, cel putin 5 zile pe saptamana

Magneziul
Deficienta de magneziu contribuie la aparitia edemului. Consumati alimente bogate in magneziu.
Consumati alimente bogate in magneziu cum ar fi salata, nuci, seminte, peste, boabe de soia, avocado, banane si ciocolata neagra.
Puteti opta si pentru suplimente de magneziu
ATENTIE! Oamenii care sufera de afectiuni ale rinichilor ar trebui sa evite sa ia suplimente de magneziu
Alte sfaturi pentru tratarea picioarelor umflate:

– Incercati sa va tineti picioarele la un nivel mai sus decat nivelul inimii
– Reduceti consumul de sare si cafeina
– Consumati fructe si legume proaspete, nu din cele la conserva caci acestea contin adaos de sare

– Beti apa suficienta pentru a va mentine corpul hidratat
– Evitati sa stati nemiscati mult timp
– Daca veti calatori mult cu masina, avion, autobuz, tren, este bine sa purtati sosete cu compresie pentru a preveni inflamarea picioarelor.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu