Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 69    0

Bautura de ghimbir care calmeaza durererile de oase si scade nivelul colesterolului si al zaharului din sange

bautura

Bautura de ghimbir care caleamza durerea, artritasi reduce nivelul ridicat de colesterol si nivelul ridicat de zahar din sange. Iata cum se face
Timp de secole, ghimbirul a fost folosit in mod traditional in medicina naturista datorita componentelor sale care ajuta in tratarea multiplelor afectiuni si probleme de sanatate, printre care putem mentiona artrita sau probleme ale stomacului.
Azi, iti vom spune reteta unei bauturi speciale pe baza de ghimbir care alina durerea,regleaza nivelul colesterolului si nivelul ridicat de zahar din sange si trateaza artrita. Este cunoscuta si sub denumirea de bere de ghimbir si o poti prepara chiar tu acasa, folosind putin suc de lamaie, zahar si ghimbir proaspat sau uscat.

Numeroase studii au confirmat faptul ca ghimbirul poate calma durerile musculare si cele de spate, dar si durerile cronice, artrita reumatoida sau cea degenerativa. Iata cum sa prepari aceasta bautura:

Ingrediente:
200 g de ghimbir decojit si taiat marunt
felii de lamaie
cateva picaturi de suc de lime
225 g de zahar
450 ml de apa filtrata
115 ml de apa minerala


Mod de preparare:

Toarna apa filtrata intr-un vas si pune-l la fiert. Imediat ce apa incepe sa fiarba, adauga ghimbirul, da focul mai mic si lasa amestecul pe foc timp de 5 minute. Apoi, ia-l de pe foc si lasa-l pentru 20 de minute, apoi strecoara amestecul.
intr-un alt bol, amesteca zaharul intr-o cana de apa filtrata si fiarta pana cand acesta se topeste pentru a prepara siropul.
Amesteca 1/3 dintr-o cana de sirop cu ½ dintr-o cana de suc de ghimbir si ½ dintr-o cana cu apa minerala. La sfarsit, adauga sucul de lime si miere organica, dupa gust. Decoreaza cu cateva felii de lamaie.

Iata beneficiile pe care berea de ghimbir le are asupra organismului:
– amelioreaza durerea si inflamatia
– ajuta digestia
– calmeaza probleme ale stomacului

– lupta impotriva gripei si a banalelor raceli
– regleaza nivelul de colesterol si cel de zahar din sange
– previne cancerul
– stimuleaza circulatia sangelui
– previne probleme ale sistemului cardio-vascular.
 

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu