Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 11 ore
 45    0

Inspector la Finantele Publice Timisoara, trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta

judecator

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatei BADICEL AURORA, inspector superior in cadrul Administratiei Judetene a Finantelor Publice (A.J.F.P.) Timisoara, sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au re?inut urmatoarea stare de fapt: In cursul lunii decembrie 2015, inculpata Badicel Aurora a pretins in doua randuri de la o persoana (martor in cauza) suma totala de 60.000 euro, din care a primit 2.000 euro si 20.000 lei, in schimbul influentei pe care a afirmat ca o are asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara.

In acelasi context, inculpata Badicel Aurora a promis ca-l va determina pe acesta sa intervina pe langa magistratii Curtii de Apel Timisoara (prin concluzii proprii si influentarea judecatorilor din complet) pentru ca acestia sa dispuna trimiterea unei cauze ce-l privea pe martor spre rejudecare la o alta instanta de judecata.

In cauza s-a dispus instituirea popririi cu privire la sumele de bani datorate cu titlu de salariu inculpatei Badicel Aurora, intr-un cuantum de 1/3 (o treime) din venitul lunar net, pana la concurenta sumei totale de 29.000 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timis cu propunere de a se mentine masura asiguratorie dispusa in cauza, informeaza DNA.

Aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie. Ziuadevest.ro

Citeste si...

15 Martie 2018
 982    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu