Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 69    0

ALERTA! Un bebelus de 8 luni si un copil de 10 ani, rapusi de rujeola. Varstele la care s-au inregistrat cele mai multe decese in Romania si stadiul legii privind vaccinarea

rujeola2

Institutul National de Sanatate Publica (INSP) a anuntat, vineri, ca au fost confirmate alte doua decese cauzate de rujeola, fiind vorba despre un bebelus de 8 luni si despre un copil de 10 ani, niciunul fiind imunizat impotriva virusului. Numarul deceselor se ridica la 40.
Potrivit informatiilor oferite de INSP, bebelusul de 8 luni, din judetul Bacau, nu putea fi vaccinat impotriva rujeolei si a fost confirmat prin izolare virala.

Cea de-al doilea decedat este un copil de 10 ani, tot din judetul Bacau, care a fost confirmat prin test serologic, nefiind imunizat impotriva bolii.

Numarul total de decese, de la izbucnirea epidemiei, a ajuns la 40, niciuna dintre persoane nefiind vaccinata impotriva rujeolei.

Conform sursei citate, in ultima saptamana, au fost raportate alte 123 de persoane bolnave de rujeola, cele mai multe fiind inregistrate in judetele Prahova (43) si Bacau (28), astfel, la nivel national sunt peste 11.000 de cazuri de rujeola.

Din numarul total de cazuri de la producerea epidemiei, cele mai multe au fost inregistrate in randul copiilor cu varste cuprinse intre 1 si 4 ani, cu peste 4.000 de persoane.

In urma cu o luna, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a explicat ca, lunar, aproximativ 20.000 de parinti refuza sa isi vaccineze copii.

"In aceste conditii, cred ca liberul arbitru nu ar trebui sa functioneze, cand este vorba de sanatatea copiilor si o spun cu foarte mare responsabilitate. Cazurile cresc exponential. In ultima luna, am avut 64 de cazuri noi. Lucrurile vor evolua negativ din acest punct de vedere. Cred ca nu mai putem sa asteptam. Va trebui sa avem o campanie pro-vaccinare, producatorii vor trebui sa aiba campanii prin care sa spuna cat de benefica este vaccinarea si ca aceste vaccinuri nu au efecte negative. Vazand numarul de decese, pot sa spun asta (ca parintii ar trebui sa fie obligati sa-si vaccineze copiii -n.r.) cu tarie", a mai spus, in luna februarie, Sorina Pintea.

Proiectul de lege privind vaccinarea se afla momentan la Camera Deputatilor.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu