Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

3 Mai 2024
 77    0

Klaus Iohannis, la bilantul DNA: Suntem departe de o revocare, tot mai departe

Klaus Iohannis1

DNA prezinta, miercuri, raportul de activitate pentru anul 2017, la eveniment fiind prezenti si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm. Tudorel Toader a anuntat ca nu va onora invitatia.
"O decizie astazi, nu. Trebuie sa astept diferitele documente cum ar fi motivarea CSM. Suntem departe de o revocare, tot mai departe", a declarat Klaus Iohannis.

Si presedintele instantei supreme, Cristina Tarcea, a ajuns la Cercul Militar.

Ministrul Justitiei a anuntat, marti, in sedinta Sectiei pentru Procurori a CSM, in care s-a dat aviz negativ cererii sale de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror sef al DNA, ca nu va participa la evenimentul in care se va prezenta raportul de activitate pentru 2017 al institutiei.
Ministrul Justitiei i-a reprosat procurorului sef DNA ca nu a primit nici pana acum raportul privind activitatea institutiei.

"Raportul a fost finalizat de ieri (luni-n.r.)si azi (marti -n.r.) a fost inaintat raportul catre invitatii la bilant. Potrivit legii, raportul se trimite procurorului general care urmeaza sa va trimita dumneavoastra acest raport", a precizat Laura Codruta Kovesi.

Procurorul sef DNA a aratat ca, potrivit legii, raportul trebuie prezentat pana in ultima zi a lunii februarie.

" (Raportul -n.r.) A fost trimis astazi", a declarat Laura Codruta Kovesi.

"Si eu il citesc la noapte", a replicat Tudorel Toader.

Prezentarea raportului de activitate are loc in perioada desfasurarii procedurii de revocare a Laurei Codruta Kovesi, aceasta fiind demarata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Avizul negativ dat, marti, de Sectia pentru Procurori a CSM va fi motivat, iar ulterior va fi transmis presedintelui Romaniei.

Klaus Iohannis si-a exprimat sustinerea pentru activitatea DNA si pentru procurorul sef al institutiei dupa anuntul privind initierea procedurii de revocare.

Citeste si...

27 Februarie 2018
 974    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu