Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 20 ore
 55    0

NINSORI abundente in toata Europa, pana sambata. Marea Britanie, Peninsula Iberica si Franta, afectate de conditii meteorologice severe

paris

Un nou front atmosferic rece afecteaza in aceasta saptamana Marea Britanie, Irlanda, Peninsula Iberica si Franta, fiind preconizate ninsori, ploi abundente, vant puternic si temperaturi extrem de scazute pana sambata, relateaza site-urile BBC News si The Local.
Oficiul britanic de meteorologie (Met Office) a anuntat conditii meteorologice severe in perioada 28 februarie – 3 martie, cu vant puternic si precipitatii semnificative sub forma de ninsoare.

In cursul zilei de miercuri, stratul de zapada va atinge intre 15 si 40 de centimetri in Scotia, nordul Angliei, regiunea East Midlands (orasele Nottingham, Leicester, Lincoln, Derby si Northampton), estul si sud-estul Angliei, precum si Londra.

Marti, patru persoane au murit, sute de scoli au fost inchise, iar majoritatea zborurilor au fost anulate. In cursul noptii, temperaturile au atins valoarea minima de minus 10 grade Celsius.
Marea Britanie se confrunta cu cea mai rece saptamana de iarna din acest sezon. Avertizarea cod portocaliu este in vigoare cel putin pana sambata.

In Irlanda, serviciul de meteorologie local a emis cod galben si portocaliu de ninsoare si gheata pentru regiunile Dublin, Carlow, Kildare, Laois, Louth, Wicklow and Meath. Zapada se va depune in straturi de pana la 6-10 centimetri.

Aeroportul Dublin nu a emis avertizari cu privire la posibile perturbari ale zborurilor. Alerta meteo este in vigoare in Irlanda pana la 1 martie.

Furtuna Emma a adus incepand de marti ploi abundente, zapada si vant puternic in mai multe zone ale Peninsulei Iberice si ale Frantei. Miercuri si joi, Emma va afecta coasta nordica a Portugaliei si nord-vestul Spaniei.

Portugalia este sub incidenta unui cod portocaliu de ploi torentiale, cantitatile de apa ajungand la 75 de litri pe metru patrat, depasind media de precipitatii pentru o luna intreaga. In plus, vantul va bate cu viteze de pana la 80-100 de kilometri pe ora.

O alerta de ninsori puternice a fost emisa pentru 20 de provincii din Spania, iar Lugo, Orense, Valencia si Castellon vor inregistra straturi de zapada de peste sase centimetri. Pentru alte 18 provincii au fost emise avertismente de temperaturi extrem de scazute, inclusiv Catalonia.

Intre timp, zonele de coasta din Spania sunt afectate de vantul puternic, iar o insemnata parte a Spaniei va fi vizata de ploi torentiale.

Potrivit Meteo France, in perioada 28 februarie - 1 martie, departamentele Alpes Maritimes, Var si Bouches-du-Rhône se afla sub cod portocaliu de vant puternic, ninsori, polei si temperaturi scazute.

Aerul arctic din Siberia care afecteaza Europa de Vest va aduce ninsori abundente in Franta pana joi, in zonele sudice si centrale ale tarii, care se vor tranforma in averse de ploaie. Ninsoarea va afecta inclusiv coasta mediteraneana, orasele Montpellier, Marsilia si Nisa, fiind asteptat un strat de zapada de pana la 5 centimetri.

In capitala franceza Paris, ninsoarea va incepe miercuri noapte si va continua joi, cand este probabil sa alterneze cu averse de ploaie. Stratul de zapada preconizat este de 5-10 centimetri, fiind asteptate perturbari semnificative privind transporturile.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu