Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 63    0

Scolile, INCHISE toata saptamana in Capitala

scoli inchise3

Primarul Gabriela Firea a anuntat la comandamentul de iarna ca scolile, gradinitele si liceele vor fi inchise toata saptamana din cauza viscolului si a gerului. In Capitala se circula la ora transmiterii stirii, in conditii de iarna, dar nu sunt blocaje in trafic, existand totusi strazi laturalnice acoperite cu zapada pe care utilajele de deszapezire nu au ajuns inca, precizeaza reprezentantii Brigazii Rutiere a Capitalei. La ora 12.00, primarul Gabriela Firea a convocat un comandament de iarna cu toate autoritatile implicate in gestionarea administrativa a problemelor care intervin in perioada codului portocaliu.
    "Am avut un comitet operativ in care am analizat informatiile de ultima ora de la Administratia Nationala de Meteorologie, am studiat cu responsabilitate informatiile pe urmatoarele zile impreuna cu prefectul, inspectorul scolar general si cu colegii nostri. Am luat decizia ca toata saptamana aceasta, toate scolile, gradinitele sa fie inchise, cele din sistemul de stat", a declarat Gabriela Firea, la comandamentul de iarna de la Primaria Capitalei.

Edilul a precizat ca primaria poate veni in ajutorul parintilor care nu au cu cine sa isi lase copiii.

"Pentru situatiile exceptionale, in care o familie chiar nu gaseste cu cine sa lase copiii, noi venim in ajutor, la numarul Tel Verde 0800 800 868. Primaria Capitalei, prin Directia de Asistenta Sociala va gasi o solutie", a mai precizat Gabriela Firea.
Primarul general al Capitalei a mai spus ca, desi vremea se va mai imbunatati in Bucuresti, temperaturile resimtite raman in continuare foarte scazute, din cauza vantului puternic.

"Ne pasa de toata lumea. Nu toti copiii ajung la scoala acum cu masina incalzita a parintilor, cei mai multi ajung cu mijloacele de transport ori pe jos. Lucrurile nu arata bine, va fi in continuare ger, se vor resimti minus 20 de grade, minus 22 de grade in Bucuresti. Nu ar fi intelept sau corect sa deschidem scolile pe ger", a mai declarat Gabriela Firea.

La ora transmiterii stirii, Capitala se afla sub atentionare cod portocaliu de ger, viscol si ninsori.

"Nu avem intersectii mari blocate. Nicio intersectie nu e blocata. E flux ridicat. Metroul era gol pe la 7.00 dimineata. intr-adevar e flux ridicat de trafic si se circula in conditii de iarna, dar nu sunt blocaje in trafic. Strazile mai mici sunt un pic acoperite cu zapada, unde nu s-a intervenit, dar in rest, pe Magheru, Lascar, Cantemir, soseaua e la negru", a declarat, pentru agentia de presa MEDIAFAX, Ovidiu Munteanu, comisar sef Brigada Rutiera.

Capitala se afla, la ora transmiterii stirii, sub atentionare cod portocaliu de ger, viscol si ninsori.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu