Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 2 ore
 33    0

Elan Schwartzenberg: Avocatul i-a scris lui Kovesi ca vreau sa vin in Romania. Kovesi a refuzat audienta

elan

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, plecat din România în urmă cu ÅŸase ani ÅŸi urmărit internaÅ£ional, a declarat, într-un interviu pentru B1 TV, că un avocat de-al său i-a transmis o scrisoare CodruÅ£ei Kovesi în care spunea că afaceristul vrea să revină în Å£ară pentru a răspunde întrebărilor, iar procurorul-ÅŸef DNA l-a refuzat, precizând că, dacă e cazul, îi va comunica învinuirile prin comisii rogatorii.

"Un avocat din Israel i-a scris o scrisoare doamnei Kovesi, în care i-a zis <Îl reprezint pe Elan, doreÅŸte să vină, să răspundă la întrebări>. Kovesi a făcut două lucruri: a răspuns peste o lună ÅŸi a spus «vă refuz audienÅ£a, ÅŸi doi, dacă vom avea nevoie de el, îi vom comunica învinuirile prin comisiile rogatorii». La câteva zile după acea scrisoare, cei de la DNA, cu mascaÅ£ii, au spart uÅŸile la 20 de apartamente în BucureÅŸti, cu oameni care avea ca singură vină faptul că mă cunoÅŸteanu, prietena mea, fratele meu, oameni cu copii mici, niciunul nu avea nicio tangenţă cu Realitatea", a declarat Elan Schwartzenberg, la B1 Tv.

Scrisoarea ar fi fost trimisă în septembrie 2013.

Toodată, omul de afaceri susÅ£ine că,înainte să părăsească Å£ara, în vara anului 2012, un înalt oficial din SRI, din cercul de apropiaÅ£i al lui Florian Coldea, l-ar fi avertizat că este cazul să plece din România ÅŸi că , la câteva săptămâni după, a fost sunat de un procuror DNA care i-ar fi cerut să se prezinte urgent în Å£ară.

"Am plecat în vacanţă în 2012 cu fiul meu minor, în iunie-iulie 2012, am plecat din România cu un avion privat de la Å¢iriac Air. Înainte, cineva din SRI, cineva din cercul extrem de apropiat al generalului Coldea, dar nu Vasile Cămărăscu, a venit ÅŸi mi-a spus că v-au luat televiziunea fraudulos, le e teamă de ce urma să faceÅ£i legal, vor încerca să vă facă înscenări ÅŸi cu o Å£ară nu te poÅ£i lupta niciodată din interior. Acel ofiÅ£er al SRI cu funcÅ£ie foarte mare mi-a spus «Pleacă puÅ£in din Å£ară pentru că îÅ£i vor face înscenări, te vor Å£ine în beciuri ca să nu fii credibil». M-am dus în concediu cu fiul meu, m-aÅŸ fi întors în septembrie. Fiind în vacanţă, pe o barcă, primesc un telefon, un procuror DNA Badea îmi spune că să vin în două zile la biroul lui să discutăm. Asta se întâmpla în vara lui 2012", a mai spus Schwartzenberg.

Omul de afaceri a mai spus că nu s-a mai întors în România pentru că s-a consultat cu avocaÅ£i din Israel, cărora le-a povestit ceea ce s-a întâmplat în România, iar ei l-ar fi sfătuit să nu se mai întoarcă în Å£ară până nu se clarifică lucrurile.

Elan Schwartzenberg: Grupul de la Monaco e zero barat pe lângă Coldea, Kovesi, Iohannis

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, plecat din Å£ară în urmă cu ÅŸase ani ÅŸi urmărit internaÅ£ional, a declarat, într-un interviu televizat, că aÅŸa-numitul Grup de la Monaco nu reprezintă nimic în comparaÅ£ie cu procurorul ÅŸef al DNA, CodruÅ£a Kovesi, Klaus Iohannis sau Florian Coldea.

"Grupul de la Monaco e zero barat ca influenţă pe lângă Coldea, Kovesi, Iohannis", a declarat Elan Schwartzenberg, într-un interviu acordat B1 TV.

În momentul în care i s-a atras atenÅ£ia că aceÅŸtia sunt oficiali ai statului român, Schwartzenberg a completat: "când statul român funcÅ£ionează pe sisteme staliniste, influenÅ£a devine forţă letală".

Cât priveÅŸte aÅŸa-numitul Grup de la Monaco, despre care se spune că este format din milionari influenţă, omul de afaceri a declarat că unii nici nu se cunosc între ei, iar alÅ£ii au fost o singură dată la Monaco.

"Grupul de la Monaco- jumătate dintre ei au fost cel mult într-un hotel la Monaco, majoritatea este împărÅ£ită în mici bisericuÅ£e, dar nu au relaÅ£ii personale. Eu ÅŸtiam două, trei persoane la nivel de prieteni", a mai spus Schwartzenberg.

Acesta a afirmat că Sorin Blejnar, fost ÅŸef ANAF, prieten cu el, a fost de cel mult de două ori la Monaco. O altă persoană apropiată de Schwartzenber până în 2012 a fost DragoÅŸ Dobrescu.

Advertisement

End of break ads in 27s

"Dobrescu este om normal puÅ£in mai tânăr ca mine , pe vremuri avea burtică ÅŸi care a făcut afaceri în imobiliare. (...) Nu am mai discutat cu el din 2013. DragoÅŸ a fost în categoria prietenilor care a rupt legătura cu mine, mi-a scris o scrisoare să îmi spună că din cauza problemelor mele nu mai putem discuta", a afirmat omul de afaceri.

În 2014, Ziarul Financiar scria că DragoÅŸ Dobrescu, unul dintre cei mai puternici investitori din imobiliare din România, a cărui avere este estimată la peste 200 de milioane de euro, a primit undă verde de la Consiliul ConcurenÅ£ei pentru a intra în acÅ£ionariatul Romprest, firma de salubritate care face curăţenie în Sectorul 1.

DragoÅŸ Dobrescu, în vârstă de 44 de ani, deÅ£ine grupul de firme Monolit, prin care controlează mai multe clădiri de birouri din BucureÅŸti, situate în zone precum Bulevardul Primăverii, PiaÅ£a Charles de Gaulle sau Băneasa, menÅ£iona zf.ro.

Schwartzenberg: Un procuror DNA mi-a transmis că, dacă fac denunţ, se rezolvă toate problemele mele

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a acuzat, vineri seară, că un procuror din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-ar fi cerut să facă un denunţ ca să scape de problemele sale din justiţie.

"Ana Dana. Ana Dana, procuror la DNA, mi-a cerut să fac denunÅ£. Vă rog respectuos să o întrebaÅ£i pe Ana Dana prin cine în mod oficial mi-a transmis că dacă fac denunÅ£, se rezolvă toate problemele mele", a declarat Elan Schwartzenberg, la B1 Tv.

Omul de afaceri a refuzat să dea alte detalii pe această speţă.

Schwartzenberg: Mă întorc când vor fi judecători precum Dana Gîrbovan. Poate vin cu CodruÅ£ Marta

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a declarat că va reveni în România atunci când magistraÅ£ii vor fi după modelul ÅŸefei Uniunii Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, spunând că poate va reveni împreună cu CodruÅ£ Marta, dat dispărut în 2012.

"Mă întorc în România când pot ÅŸti că în cazul în care sunt considerat vinovat, pot fi judecat de procurori ÅŸi judecători după modelul doamnei Dana Gîrbovan. Acest model de verticalitate îmi conferă siguranÅ£a că aÅŸ putea fi judecat fără probleme. Până nu lămurim situaÅ£ia mandatului meu, de ce procurorul ÅŸef al DNA umblă cu poza mea cu Udrea ÅŸi o arată jurnaliÅŸtilor, până când proprietari media plătesc salarii jurnaliÅŸtilor, au fost în puÅŸcării sau duc propriul război cu DNA, iar angajaÅ£ii lor preiau informaÅ£ii despre mine de la DNA, nu vreau să mai calc pe acolo", a declarat, pentru B1 Tv, Elan Schwartzenberg.

"Poate mă întorc cu CodruÅ£ (n.r.: Marta)",a mai spus omul de afaceri.

CodruÅ£ Marta, fost ÅŸef de cabinet al lui Sorin Blejnar, în perioada în care acesta era preÅŸedintele ANAF, a dispărut în 2012.

Elan Schwartzenberg a plecat din România în vara anului 2012, cu puÅ£in înainte de a fi citat pentru audieri la DNA în dosarul în care Sorin Blejnar era cercetat pentru evaziune fiscală cu produse petroliere.

În 2014, DNA îl căuta pe Elan Schwarzenberg pentru o presupusă fraudare în procedura de preluare a pachetului majoritar de acÅ£iuni al Realitatea Media.

Procurorii anticorupÅ£ie au cerut ÅŸi au obÅ£inut arestarea lui Elan Schwartzenberg pe 30 mai 2016, fiind acuzat de complicitate la dare de mită într-un dosar disjuns dintr-o anchetă ce îl viza pe Radu Mazăre, DNA motivând că omul de afaceri „s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărirea penală. Pe baza mandatului obÅ£inut de la judecători, Elan Schwartzenberg figurează ca urmărit internaÅ£ional de statul român din iunie 2016.

Citeste si...

23 Februarie 2018
 990    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu