Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 8 ore
 38    0

Cat poti pastra carnea la congelator pana sa se strice! Nimeni nu ti-a spus acest secret pana acum!

carne

Cu totii ne dorim sa prevenim alterarea alimentelor pe o perioada cat mai lunga de timp, iar de cele mai multe ori, congelarea e modul perfect de conservare.

Chiar daca temperatura sub 0° previne cresterea numarului de bacterii, alimentele sufera modificari in timp. Fie ca le cumperi gata congelate sau le ingheti de proaspete, iata cat timp poti pastra diferite categorii de produse, incat sa le consumi in siguranta.

Poate cel mai des congelat aliment este carnea. Aceasta poate fi pastrata, in functie de tipul ei, intre o luna si 12 luni. De exemplu, carnea cruda are o perioada mai lunga in care ramane nealterata. Carnea de porc poate fi tinuta la congelator maxim 6 luni, cea de vitel si miel pana la 9 luni, iar cea de curcan, pui sau vita, pana la 12 luni.

Pe de alta partea, carnea procesata, in mod surprinzator, poate fi congelata pentru mai putin timp. De exemplu, sunca, baconul, carnatii sau crenvurstii se pastreaza maxim 2 luni, carnea gatita se pastreaza maxim 3 luni, mai putin in situatia in care e de pui, caz in care o poti pastra pana la 4 luni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu totii ne dorim sa prevenim alterarea alimentelor pe o perioada cat mai lunga de timp, iar de cele mai multe ori, congelarea e modul perfect de conservare.

Chiar daca temperatura sub 0° previne cresterea numarului de bacterii, alimentele sufera modificari in timp. Fie ca le cumperi gata congelate sau le ingheti de proaspete, iata cat timp poti pastra diferite categorii de produse, incat sa le consumi in siguranta.

Poate cel mai des congelat aliment este carnea. Aceasta poate fi pastrata, in functie de tipul ei, intre o luna si 12 luni. De exemplu, carnea cruda are o perioada mai lunga in care ramane nealterata. Carnea de porc poate fi tinuta la congelator maxim 6 luni, cea de vitel si miel pana la 9 luni, iar cea de curcan, pui sau vita, pana la 12 luni.

Pe de alta partea, carnea procesata, in mod surprinzator, poate fi congelata pentru mai putin timp. De exemplu, sunca, baconul, carnatii sau crenvurstii se pastreaza maxim 2 luni, carnea gatita se pastreaza maxim 3 luni, mai putin in situatia in care e de pui, caz in care o poti pastra pana la 4 luni.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu