Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 4 ore
 39    0

Antonescu: Traian Basescu este in continuare presedinte pentru ca Ponta a facut o suma de prostii

Crin Antonescu a afirmat duminica, la Pitesti, ca Traian Basescu este în continuare presedintele României fiindca "Victor Ponta a facut o suma de prostii si de lucruri incorecte”, liderul liberal invocând pactul de coabitare, numirea sefilor de parchete si decizia CC pe tema cvorumului la referendum.
”Traian Basescu e în continuare presedinte, ba chiar i-a mai crescut cota, pentru ca domnul Ponta a facut o suma de prostii si o suma de lucruri incorecte si domnul Traian Basescu va ramâne în aceste conditii presedinte pâna în 21 decembrie”, a declarat Crin Antonescuduminica, la Pitesti, în discursul sau de la Delegatia Permanenta a PNL Arges.
Crin Antonescu a spus ca unul dintre motivele pentru care Traian Basescu este în continuare presedinte este acela ca Victor Ponta l-a desemnat ministru de interne pe Ioan Rus care, ”în momentul în care s-a ajuns la referendum, a refuzat sa tina cont de solicitarile legitime de a reanaliza numarul de alegatori si a comunicat o cifra fantasmagorica”.
Antonescu a adaugat ca un alt motiv pentru care Basescu a ramas presedinte este acela ca ”s-a intervenit în plan diplomatic în forta în favoarea sa”, dar si acela ca ”la nivelul Curtii Constitutionale s-a produs acea erata care a schimbat textul de referinta din Legea referendumului în Legea alegerilor prezidentiale si asa s-a reinterpretat cvorumul”. 
”Domnul Traian Basescu este în continuare presedintele României pentru ca Victor Ponta, cu aproape cinci milioane de voturi în spate, pe care le-am luat împreuna, a preferat sa semneze un pact de coabitare care sa-l legitimeze pe el ca prim-ministru, si nu voturile pe care noi le-am obtinut de la cetatenii români”, a mai spus Crin Antonescu.
El a adaugat ca un alt motiv pentru care Basescu este presedinte este acela ca premierul Victor Ponta a negociat cu presedintele Basescu numirea sefilor principalelor Parchete. Presedintele PNL a tinut sa sublinieze ca nu a avut si nu are nicio întelegere cu Traian Basescu.
”Am fost, atât în vara lui 2012 cât si în toate celelalte momente - pact de coabitare, cârdasia cu procurori, introducerea accizei chiar - am fost pe pozitii foarte ferme, chiar daca aceste pozitii m-au costat din punctul de vedere al imaginii, al complicarii unor relatii diplomatice pe care a durat foarte mult sa le repar, dar le-am reparat” a mai spus Antonescu.
Liderul PNL a participat, duminica, la Pitesti, la sedinta Delegatiei Permanente a PNL Arges. La reuniune, au fost prezenti, de asemenea, Ludovic Orban, Adina Valean, fostul ministru al Economiei Andrei Gerea, precum si lideri liberali din alte judete.
 

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu