Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 51    0

Sesizarea lui Tariceanu privind Dosarul Belina, respinsa de Curtea Constitutionala

tariceanu2

CCR a respins sesizarea depusa de catre presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu in legatura cu Dosarul Belina, privind existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public si Guvern.
"Curtea, cu unanimitatea voturilor celor prezenti, a respins sesizarea si a constatat ca nu exista conflict de natura constitutionala intre Guvernul Romaniei si Ministerul Public - DNA. Motivele le veti afla foarte pe scurt in comunicatul de presa", a anuntat presedintele Curtii, Valer Dorneanu.

In sesizarea depusa la CCR, Tariceanu semnala conflictul juridic intervenit ca urmare a cercetarii penale a Directiei Nationale Anticoruptiei asupra legalitatii Hotararii Guvernului nr. 858/2013, respectiv, a Hotararii Guvernului nr. 943/2013.

”In documentul inaintat Curtii Constitutionale a Romaniei se precizeaza: actele si faptele concrete expuse in sesizare dovedesc existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si D.N.A. – componenta a Ministerului Public, care consta in declansarea unei proceduri de urmarire penala in legatura cu adoptarea unor hotarari de guvern.  Or, potrivit celor statuate chiar de catre Curtea Constitutionala, adoptarea hotararilor de Guvern da expresie competentei originare a Guvernului”, a precizat presedintele Senatului.

Calin Popescu Tariceanu a solicitat CCR sa constate existenta conflictului juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public – Directia Nationala Anticoruptie, pe de o parte, si Guvernul Romaniei pe de alta parte; sa constate cauza conflictului: Ministerul Public – Directia Nationala Anticoruptie si-a arogat competenta de anchetare a circumstantelor, imprejurarilor, oportunitatii si legalitatii elaborarii celor doua hotarari de Guvern; sa statueze ca, pe viitor, procurorii nu pot ancheta circumstantele, imprejurarile, oportunitatea si legalitatea hotararilor de Guvern.

 

Citeste si...

23 Noiembrie 2017
 1006    0
23 Noiembrie 2017
 1013    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu