Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 69    0

Agentia de turism care va prezenta doar oferte cu „zero taxe ascunse”. Ce inseamna asta pentru romani

vacanta pe nevazute

Conducerea agentiei de Turism Paralela 45 a decis sa prezinte doar oferte cu „zero taxe ascunse” si sa listeze numai preturile finale ale pachetelor, evitand „carligele de marketing” pe care le practica uneori touroperatorii, se arata intr-un comunicat transmis duminica de agentie.
„Politica Paralela 45 este ’respectam turistii, zero taxe ascunse’ si de acum afisam pretul final, care include toate taxele, astfel incat turistul sa aleaga in cunostinta de cauza. Nu de putine ori ofertele unor agentii sunt simple carlige de marketing prin care se anunta un pret neverosimil. Atras de ’vacanta de la 100 de euro/persoana’, clientul ajunge in agentie si descopera ca la pretul anuntat se adauga taxe de aeroport si asistenta turistica, prin care se dubleaza sau tripleaza pretul. Aceste practici trebuie stopate din respect pentru turisti si pentru credibilitatea agentiilor de turism din Romania”, a declarat Alin Burcea, CEO Paralela 45. Alin Burcea este si presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism - ANAT.

„Circuitele turistice sunt produse atipice, deosebit de complexe si solicitate de un public atent si extrem de educat. Includ transport, transferuri, cazare, servicii de masa, asistenta turistica oferita de ghizi cu experienta si multiple optiuni de vizitare a obiectivelor turistice din traseul sau tarile parcurse. La acest tip de produs turistic nu se aplica in general reduceri de tip Early Booking. Nu se obtin reduceri de 30% - 40% - 50% pentru un grup restrans de persoane nici de la compania de transport aerian, nici de la hotelul la care sunt cazati cate doua sau trei nopti pe parcursul circuitului, pe care agentia de turism sa le transfere turistilor”, mai explicat Alin Burcea.

Peste 120 de circuite sunt in oferta turoperatorului Paralela 45 anul urmator, pe toate continentele, programele turistice avand transport cu avionul sau cu autocarul din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara.


Agentia lanseaza noi destinatii cu zboruri charter, cu reduceri de pana la 50% in perioada de Early Booking si a Targului National de Turism, care se va desfasura la Romexpo in intervalul 16-19 noiembrie. „Oferta de vacante a Paralela 45 se diversifica in 2018 cu Samos (Grecia), Alanya (Turcia) si Albania, pe zboruri charter ori transport individual, turoperatorul venind astfel in intampinarea turistilor care cauta an de an destinatii noi. Pachetele sunt la reducere in perioada de Early Booking si a Targului National de Turism si sunt disponibile in agentiile proprii, la targul de turism sau pe noul portal al turoperatorului”, se mai arata in comunicat.

Potrivit touroperatorului, pachetele pentru insula Samos pornesc de la 350 de euro/persoana, cu zbor charter de la Bucuresti, cele pentru Alanya de la 434 de euro/persoana, cu zbor charter de la Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara, in timp ce o vacanta in Albania, cu transport individual, costa de la 18 euro/noapte. Acestea se adauga destinatiilor traditionale cu zboruri charter sau curse de linie aflate in oferta turoperatorului: Grecia (Corfu, Creta-Chania, Creta-Heraklion, Kamari-Santorini, Rodos, Zakynthos, Kos), Spania (Costa Blanca, Costa Brava, Costa del Sol, Palma de Mallorca, Tenerife), Portugalia (Algarve, Estoril si Cascais, Madeira), Italia (Coasta Amalfitana, Sicilia, Sardinia), Cipru de Nord, Croatia, cu zboruri din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi. Dar si Bulgaria si Romania, cu transport individual. „In perioada de Early Booking si cu ocazia targului de turism pachetele au reduceri intre 25 si 50% la cazare, oferite de partenerii hotelieri ai turoperatorului”, se mai arata in comunicatul citat.

Cele mai multe pachete vandute pana acum sunt pentru Antalya, datorita produsului all inclusive foarte apreciat de romani, Grecia (Zakynthos, Creta, Rodos), Spania (Costa Blanca, Costa del Sol). Pe litoralul romanesc, cea mai cautata statiune este Mamaia.

La Targul National de Turism, agentia Paralela 45 va lansa un nou portal, adaptat nevoilor clientilor care nu au timp sa ajunga in agentie, unde pot face usor si rapid rezervari, pot cumpara vacantele dorite si isi pot crea propriul „wish list”.

Turoperatorul estimeaza un volum de vanzari de 50 de milioane de euro pentru 2017, dupa ce vanzarile de circuite turistice au crescut cu 34%, cele pentru Bulgaria si turismul intern cu 32%, iar gradul de ocupare pe zborurile charter a fost de 97%. Paralela 45 a inregistrat o crestere de 22% in primele noua luni din 2017, an in care cei mai multi turisti au preferat sa mearga in Grecia (45%), Spania (24%), Turcia (20%), Cipru (5%), Italia, Portugalia si Croatia.

Agentia de turism Paralela 45 a fost infiintata in aprilie 1990, fiind una dintre primele trei agentii private din Romania. Compania are in prezent 43 de agentii directe si in franciza raspandite in toata tara.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu