Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 13 ore
 51    0

Radacina acestei plante poate stopa metastaza si detoxifiaza sangele

radacina

Brusturele este o planta medicinala cu proprietati antiinflamatoare, antiinflamatoare, atimicrobiene si antitumorale. Acesta face parte din familia asteracee, genul arctium si are numele stiintific de arctium lappa. Se intalneste in nordul Europei si in Siberia, fiind cunoscut chiar si in Japonia sub numele de gobo.

Despre radacina de brusture se crede ca poate stopa metastaza (raspandirea) celulelor tumorale, fiind o componenta importanta a ceaiului Essiac, un remediu natural impotriva cancerului. Ca planta, brusturele creste pana la 1m inaltime si are frunzele mari, sub forma de inima, de culoare verde inchis pe partea superioara si verde deschis pe cea inferioara.

Radacina de brusture se extrage de obicei toamna, are o forma asemanatoare morcovului sau pastarnacului si poate atinge 1m lungime. La fel ca pastarnacul, aceasta are o consistenta atoasa si un gust dulceag.

De la brusture se consuma toate partile, incluzand tulpina, mugurii sau semintele uscate. Toate acestea sunt bogate in antioxidanti si au numeroase proprietati vindecatoare. Radacina este foarte saraca in calorii (72 calorii /100g) si este o sursa importanta de polizaharide fara amidon cum ar fi inulina, glucozid-lapina sau mucilagiul, care actioneaza ca laxativ. Inulina este si un bun prebiotic, reduce colesterolul si nivelul zaharului in sange si ajuta la scaderea in greutate.

In radacina de brusture se gasesc cantitati importante de potasiu electrolitic, o componenta esentiala a fluidelor corporale care controleaza ritmul cardiac si tensiunea arteriala. Printre vitaminele continute se mai numara acidul folic, riboflavina, piroxidina, niacina, vitamina E si vitamina C. Atat vitamina E cat si vitamina C sunt puternic antioxidante si ajuta la prevenirea infectiilor, cancerului sau problemelor neurologic. Alte componente din radacina de brusture sunt fierul, magneziul si cantitati reduse de zinc, calciu, seleniu sau fosfor.

In medicina traditionala, brusturele este considerat una dintre cele mai puternice plante pentru detoxifierea sangelui. Acesta contine cateva substante cu proprietati diuretice, care ajuta la eliminarea toxinelor prin intermediul urinei. Infuzia de brusture se utilizeaza pentru tratarea durerilor si infectiilor in gat sau piept, iar frunzele se adauga in formule pentru tratamentul dermatitei, psoriazisului si uscaciunii tegumentare. Partile verzi pot fi folosite direct in alimentatie, avand rolul de a stimula apetitul si reduce indigestia si acumularea de gaze.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu