Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 78    0

Care este starea ranitilor dupa explozia minei de la Uricani

mina
Cei trei ortaci raniti, luni, in explozia de la mina Uricani sunt stabili, unul dintre ei, care a suferit arsuri pe 40% din suprafata corupului, urmand sa fie operat in cursul zilei de marti, la maini, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Oana Grigore.
Cei trei mineri au fost adusi, luni dupa-amiaza, in Capitala, cu un elicopter, doi dintre ei fiind transportati la Spitalul de Arsi si unul la Spitalul „Bagdasar Arseni”.
„Toti cei trei mineri sunt stabili. Cei de la Arsi au fost toaletati si intubati. Una dintre victime are arsuri pe 40% din suprafata corpului, iar celalalt pe 10%. Ambii au caile aeriene afectate. Cel cu 40% urmeaza ca azi (marti - n.red.) sa fie operat la maini”, a precizat Oana Grigore.
Minerul transportat la „Bagdasar Arseni” a fost si el intubat, dar este stabil.
„I se va face bronhoscopie pentru a se vedea daca are plamanii afectati”, a precizat sursa citata.
Patru mineri au fost raniti, luni dimineata, in urma unei explozii care a avut loc in mina Uricani, iar un al cincilea ortac care a intrat sa-si salveze colegii s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Trei mineri au fost gasiti la scurt timp dupa producerea deflagratiei si scosi din mina, in timp ce al patrulea a fost localizat dupa trei ore si jumatate, el fiind decedat.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu