Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 77    0

Meteorologii ne sperie! In cateva luni vremea o va lua razna total. Iata ce ne asteapta

coduri meteo meteorologi iarna 2017 696x473
Ne asteapta ierni crunte si veri din ce in ce mai secetoase. Este ultimul semnal de alarma al specialistilor.
Deja ne pregatim pentru ce e mai rau. Sistemul de alerta a populatiei in caz de fenomene meteo extreme a fost aprobat printr-o ordonanta de urgenta si urmeaza sa fie implementat.
Orasele mari sunt cele mai expuse din cauza gradului mare de poluare.
Viscolul vine de cel putin trei ori in aceasta iarna. Si nu e tot. Ne asteapta ierni crunte si veri din ce in ce mai secetoase.
Au fost scenele care au ingrozit Romania. In cateva secunde, vijeliile au luat vieti si au devastat orase. Iar romanii au privit stupefiati urgia.
In Europa, Bucuresti, Londra si Madrid arata cel mai rau pe hartile meteorologilor.
Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit luni la Antena 3 despre fenomenele extreme anuntate pentru tara noastra. (vezi video aici)
Scenariul ar putea sa se repete. Ba chiar ar putea deveni un fenomen obisnuit, avertizeaza meteorologii. Alertele de vreme severa cresc infricosator de la o luna la alta. Elena Mateescu: „Daca in 2015, la nivelul acestui an, ANM a emis un numar de 2693 de aceste tipuri de mesaje, in 2016, numarul acestora a fost de 3693.”
Recordul ar putea fi inregistrat anul acesta. Numai in primele noua luni, s-au trimis peste 3.300 de astfel de mesaje. Schimbarile climatice sunt de vina, avertizeaza specialistii. Cristian Herea, vicepresedintele Acadamiei Romane: „Omenirea se afla la rascruce. Planeta se incalzeste cu o viteza fara precedent.”
Iarna aceasta va fi asemanatoare cu cea din 2012. 
Elena Mateescu: „Prima luna de iarna, decembrie 2017, pare a fi o luna normala dim punct de vedere termic si cu cantitatti de precipitatii ceva mai mari. Nu excludem sa avem perioade in care fenomenul de viscol sa fie prezent.”
Sunt vesti care au speriat autoritatile romane. Sistemul de alerta a populatiei in caz de fenomene meteo extreme a fost aprobat printr-o ordonanta de urgenta. Deja se poarta negocieri cu firmele de telefonie mobila.
Raed Arafat: „Am reusit sa conecetam aplicatia direct cu sistemul de avertizare al ANM-ului. Suntem deja in faza in care specificatiile sunt realizate de catre STS si colegii de la IGSU se pregatesc pentru negocierile care vor fi cu mai multi furnizori.”
Pe langa alerta meteo, mesajele de avertizare ar urma sa ne spuna si cum sa ne protejam.  Afla mai multe pe observator.tv
Raed Arafat, a mai declarat luni la Antena 3 ca stocurile pentru iarna sunt monitorizate, contractele pentru deszapezire sunt verificate si sistemul de alerta a populatiei in caz de fenomene meteo extreme urmeaza sa fie implementat. istemul „RO-ALERT” va permite transmiterea unor mesaje inclusiv daca tu nu ai ales asta. Dupa ce avem sistemul, incep testarile”, a spus Arafat.
Aceleasi informatii au venit si din partea ostul director general al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) si presedinte al Societatii Meteorologice Romane, Ion Sandu, a vorbit in emisiunea „La ordinea zilei”, de la Antena 3, despre fenomenele meteorologice extreme care se produc tot mai des si care afecteaza si Romania.
Dupa ce a avertizat inca din luna martie ca urmeaza o vara cu fenomene meteo extreme, Ion Sandu, revine cu un pronostic deloc optimist pentru iarna, potrivit stiripesurse.ro.
Prezent in studioul Antenei 3, Ion Sandu a avertizat ca urmeaza o iarna grea, cu ninsori abundente si viscol intens.”Iarna asta vor fi viscole foarte puternice, trebuie luate masuri. Facem deductie logica: daca si octombrie va fi mai cald, iarna aceasta va fi asemanatoare cu cea din 2012, va fi prapad”, a declarat Sandu, care a mai precizat ca „ne indreptam spre evenimente meteo periculoase”.

Citeste si...

29 Octombrie 2017
 1093    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu