Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 15 ore
 43    0

Reteta bunicii pentru toate gospodinele: Rosii marinate pentru iarna. Sunt dulci, gustoase si extrem de aromate

rosii
Va plac rosiile marinate cu gust dulce si usor picant? Incercati aceasta reteta simpla si veti obtine rosii dulci si suculente, extrem de gustoase si aromate. Puteti conserva rosiile in borcane de 3 l sau de 1 l pentru comoditate. Aceste rosii sunt preferatele mele din copilarie. Incercati neaparat aceasta reteta reusita cu rezultat peste asteptari de bun!
INGREDIENTE PENTRU UN BORCAN DE 3 L
1.5 kg de rosii mici si tari
1 morcov
2 ardei grasi
3 catei de usturoi
3 fire de patrunjel
1 ardei chili
15 boabe de piper negru
2 linguri de sare
4 linguri de zahar (dupa gust)
3 linguri de otet (9 %)


MOD DE PREPARARE
1. Spalati legumele bine. Curatati morcovul si taiati-l rondele cu grosimea de 5 mm. Curatati ardeii grasi de seminte si taiati-i in mod arbitrar.

2. Spălați borcanele, turnați deasupra apă clocotită pe jumătate și acoperiți-le cu capace sterilizate.

3. Scurgeți apa și așezați la fundul borcanelor: firele de pătrunjel, cățeii de usturoi tăiați în jumătate, boabele de piper, ardeiul chili și rondelele de morcov.

4. Puneți deasupra roșiile cât mai strâns, combinate cu ardei gras. Turnați deasupra apă clocotită și acoperiți borcanele cu capace.

5. După ce borcanele se vor răci, scurgeți apa în cratiță, mai turnați 1/2 pahar de apă, fiindcă se va evapora, adăugați sarea și zahărul și aduceți marinada la fierbere.

6. Puneți oțetul în fiecare borcan, turnați deasupra marinada și capsați borcanele.

7. Întoarceți borcanele cu susul în jos, acoperiți-le cu o plapumă și lăsați-le să stea timp de o zi.

sursa: bucatarul.eu

Citeste si...

3 Octombrie 2017
 1002    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu