Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

3 Mai 2024
 77    0

Reteta bunicii: Ardei umpluti cu varza. Sa stiti ca sunt deliciosi!

reteta ardei muraturi varza 759x488
Eu sunt fan muraturi  iar acesti ardei umpluti cu varza si murati, poti sa-i mananci si cu o bucata de mamaliga sau cu paine. Pur si simplu ii ador!
Va dezvalui aici cea mai simpla reteta dar si cea mai buna dupa a mea parere. Este reteta pe cere am mostenit-o de la bunicul meu.
Necesar pentru 2 borcane de 5 litri:
– 1 kg de ardei gras galben sau portocaliu (curatati de cotoare si de seminte);
– 1 kg  de gogosari rosii ( curatati si ei de cotoare si seminte);
– 4 verze micute ( 2 albe si  2 rosii );
– sare grunjoasa pt muraturi (neiodata);
– cimbru si marar uscat;
– 4 morcovi medii ;
– 4 radacini de hrean;
– 4-5 foi de dafin, piper boabe, seminte de marar, apa.
Preparare:
Pregatim intai varza. Dupa ce se spala, se taie fideluta, se presara cu sare grunjoasa, cimbru si seminte de marar, se freaca bine, se pun si cate 2 morcovi rasi  la fiecare culoare de varza si se lasa sa stea 30 minute.
Varza o preparam in doua vase, pentru ca  varza alba se foloseste la gogosarii rosii si varza rosie la ardeii galbeni.
Intre timp, ardeii si gososarii se spala, se pregatesc si se lasa la scurs cu gura in jos.
Dupa trecerea celor 30 minute, umpleti bine fiecare ardei si gogosar cu varza, asa cum am spus anterior.
Se aseaza cu gura in sus in borcanele  bine spalate. Intercalati  bucati de hrean curatat, piper boabe si foi de dafin printre ei.
Intr-o oala, punem cam 6 litri de apa, adaugam  40 de grame de sare pentru fiecare litru de apa.
Saramura se fierbe si apoi se lasa 30-40 de minute sa se raceasca. Se toarna ulterior in fiecare borcan pana cand borcanul se umple.
In cazul in care saramura nu va ajunge, mai fierbeti un litru de apa cu alte 40 de grame de sare si, procedand la fel, faceti completarea.
Borcanele se leaga la gura cu un celofan sau daca sunt prevazute cu capac, iar dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara.
Sa aveti pofta! Articol preluat de pe site-ul secretele.com

Citeste si...

1 Octombrie 2017
 971    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu