News Flash:

Cercetatorii, aproape de descoperirea vaccinului impotriva alergiei la ambrozie, la Timisoara

2 Octombrie 2017
1028 Vizualizari | 0 Comentarii
panaitescu
Cercetatorii centrului Oncogen al Spitalului Timis au facut un pas important pentru a descoperi vaccinul impotriva alergiei la ambrozie, de care sufera tot mai multe persoane, prin clonarea, in premiera nationala, a unor alergeni din planta. Ambrozia ar putea fi declarata de carantina in Romania.
Medicul alergolog Carmen Bunu Panaitescu, din cadrul Oncogen - Centrul de terapii genice si celulare in tratamentul cancerului, al Spitalului Judetean Timisoara, a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca trei alergeni din ambrozie, care provoaca alergia la aceasta planta, au fost clonati, in premiera nationala. Acest lucru a fost posibil in cadrul proiectului Inspired, finantat cu doua milioane de euro, bani europeni, derulat de centrul Oncogen impreuna cu Universitatea de la Viena.
"In premiera nationala absoluta, doresc sa anunt ca primele trei alergene majore din ambrozie au fost clonate si produse in centrul nostru, sunt primele alergene clonate in Romania. Pentru acest an ne propunem sa izolam toate cele unsprezece fragmente patologice din polen, adica vom sti ce este rau in ambrozie, vom putea sa studiem aceste fragmente si pe baza acestor studii vom putea hotari cum trebuie sa arate vaccinul perfect pentru tratamentul alergiei la ambrozia", a explicat Carmen Bunu Panaitescu.
Medicul timisorean atrage atentia asupra faptului ca alergia la ambrozie este una dintre problemele majore de sanatate publica, fiind cea mai importanta sursa de alergie din zona Banatului. De altfel, in acest an, pentru prima data, au fost diagnosticati cu alergie la ambrozie chiar si copii de doi ani.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005278 (s)