Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

17 Mai 2024
 51    0

Sindicatele anunta proteste miercuri, in fata Guvernului

protest
Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a anuntat ca, miercuri, de la ora 11.00, sindicalistii vor picheta sediul Guvernului, nemultumiti de masurile anuntate de Executiv. Protestului se alatura Sindicatul National al Politistilor. Cea mai mare problema este transferul contributiilor de la angajator catre angajat, ceea ce va detemina ca majorarea salariala anuntata pentru debutul anului 2018 sa nu se regaseasca, de fapt, in veniturile nete.
”Este un experiment care incearca transferul taxelor de la angajat la angajator si care, astfel, anuleaza cresterile salariale. Ne confruntam cu o noua forma de sclavagism”, a a declarat Bogdan Hossu, marti, intr-o conferinta de presa.
Potrivit acestuia, Romania va avea ”inca o bila neagra”, fiind ”tara care incearca sa distruga modelul european” al asigurarilor sociale.
La randul sau, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarna, a precizat ca angajatii din sistem se vor alatura celor de la Cartel Alfa in miscarea de protest.
”Transferul de contributii catre angajat va neutraliza majorarile salariale. Practic, nu va fi nicio majorare”, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, Dumitru Coarna.
Sindicalistii sustin ca, prin noul model de calcul al contributiilor, se va inregistra, de fapt, o scadere a veniturilor.
Potrivit celor doi lideri sindicali, nu se stie exact numarul de persoane care se vor strange la protest, insa nu va fi singura actiune prin care angajatii isi vor manifesta nemultumirea fata de deciziile Executivului. News.ro

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu