Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 67    0

O eleva din Bistrita a fost agresata pentru ca vorbea maghiara

elevi scoala
UDMR a transmis sâmbătă o luare de poziÅ£ie, semnată alături de filiala sa judeÅ£eană BistriÅ£a-Năsăud, de condamnare a incidentului în care o elevă din BistriÅ£a a fost agresată verbal ÅŸi fizic de doi colegi de la secÅ£ia română, deranjaÅ£i de faptul că aceasta vorbea în limba maghiară.

„O elevă din clasa a V-a a Colegiului NaÅ£ional <<Andrei MureÅŸanu>> din BistriÅ£a a fost agresată de doi colegi, joi 21 septembrie, în pauza dintre orele de curs. Eleva vorbea în limba maghiară cu două colege în momentul în care doi elevi din clasa a VI-a de la secÅ£ia română a aceleaÅŸi ÅŸcoli au agresat-o verbal ÅŸi fizic. Mai întâi i-au adresat injurii, apoi au lovit-o cu umbrelele, pe eleva care, de altfel, vorbeÅŸte foarte bine ÅŸi limba română. Ulterior, băieÅ£ii au recunoscut că i-a deranjat faptul că eleva vorbea în limba maghiară”, se menÅ£ionează într-un comunicat remis sâmbătă ediafax, privind luarea de poziÅ£ie respectivă.

UDMR ÅŸi organizaÅ£ia UDMR BistriÅ£a-Năsăud condamnă ferm comportamentul elevilor agresori ÅŸi au luat legătura cu părinÅ£ii fetei, cărora le acordă tot sprijinul pe parcursul anchetei interne, iniÅ£iată de conducerea ÅŸcolii, se arată în comunicatul citat.

„Este regretabil faptul că acum, când ne apropiem de centenarul din 2018, în această zonă a comunităţilor dispersate apar astfel de manifestări antimaghiare. De data aceasta într-un oraÅŸ în care de altfel românii ÅŸi maghiarii convieÅ£uiesc în relaÅ£ii paÅŸnice în viaÅ£a de zi cu zi. DeÅŸi se cunosc împrejurările în care a avut loc acest incident, considerăm important să specificăm faptul că atât mass media română, cât ÅŸi o parte a zonei politice au un anumit rol ÅŸi o responsabilitate în ceea ce priveÅŸte provocarea unor astfel de incidente. Pe parcursul ultimelor luni au incitat în permanenţă la ură împotriva comunităţii maghiare, accentuându-se permanent faptul că maghiarii ar reprezenta un pericol pentru România”, mai menÅ£ionează sursa citată.

Citeste si...

23 Septembrie 2017
 1400    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu