News Flash:

Un roman socheaza: „Sunt casatorit de mult timp, dar am cunoscut alta femeie si vreau sa divortez. Dupa 30 de ani de relatie i-am spus asta nevestei mele". Ce i-a facut sotia cand a aflat de cealalta femeie

22 Septembrie 2017
1288 Vizualizari | 0 Comentarii
divort
Draga Adela,
Am mare nevoie de ajutorul tau. Sunt intr-o mare incurcatura. Deci… sunt casatorit de multi ani si, cu aproximativ 10 ani in urma, am cunoscut o femeie de care cu timpul m-am apropiat foarte mult, transferand toata dragostea mea in noua locatie… Dincolo, a ramas insa grija , afectivitatea si tot ce se poate aduna intr-o relatie de peste 30 de ani. Dupa multe framantari am decis sa ne despartim, desi nicio varianta nu m-ar putea face pe deplin fericit.
Ma confrunt insa cu urmatoarea problema: la aflarea acestei vesti pe care sotia o banuia de mult, din cauza comportamentului meu, a spus ca nu poate merge mai departe fara mine si isi va incheia socotelile cu viata. Daca ar face asta, bineinteles ca as avea-o toata viata pe constiinta… Daca raman aici, raman doar ca sa ii fie ei mai bine, dar mie imi va fi cu siguranta si mai rau… Ce e de facut?
Adela raspunde:
Dragul meu,
Ceea ce face sotia ta se numeste santaj emotional. Iubirea nu presupune sa fortezi pe cineva sa ramana langa tine prin amenitare. Asta in cazul in care ai fi atat de naiv incat sa crezi ca sufera din dragoste si te-ai simti vinovat. Din pacate, ceea ce simte ea este o obsesie fata de tine, e o tulburare emotionala, nu se stie cat de grava.
Prin urmare, ne putem astepta sa-si puna in aplicare planul funebru, chiar daca sansele sunt inca intr-o proportie mica. Sotia ta a dezvoltat o dependenta emotionala fata de tine si refuza sa mai fie ea insasi. Daca ar fi de acord, ar fi interesant sa se intalneasca cu un psiholog. Poti sa-i spui ca motivul pentru care nu te-ai mai simtit atras de ea este tocmai acest atasament bolnav al ei fata de tine.
Tu vrei sa ai o relatie cu o femeie, nu cu o umbra. De asemenea, te sfatuiesc sa nu fii dragut cu ea. Chiar daca toata lumea i-ar da dreptate, nu e ok sa te tina cu forta langa ea. Casatoria nu e o inchisoare, iar tu nu esti prizonierul ei. Daca nu ar fi fost asa, nu ar fi existat divortul.
Asadar, fii ferm pe pozitie si poate, in timp, isi da seama. In definitiv, isi taie singura craca de sub picioare. Daca te lasa sa pleci, implicit devine si ea libera si isi deschide sansa de a avea o relatie sanatoasa cu altcineva, care sa o iubeasca din proprie initiativa, nu cu forta.
sursa: poatenustiai.ro

draga adela incurcatura casatorit problema sotia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006192 (s)