Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 1 ora
 15    0

Sigur nu stiai asta! De ce este bine sa mananci zilnic MASLINE

masline 01
Maslinele sunt o gustare minunata sau un ingredient perfect pentru nenumarate preparate. Insa stii de ce ar trebui sa consumi masline in fiecare zi? Te ajutam noi si iti dezvaluim cateva motive mai jos. Iata care sunt acestea!

Motivele pentru care ar trebui sa mananci masline in fiecare zi

1. Reprezinta un tratament antiinflamator

Orice poti face pentru a reduce inflamatiile din corp reprezinta un serviciu pe care i-l aduci corpului tau, iar maslinele te pot ajuta. Daca le introduci in mod regulat in dieta ta, vei avea parte de mai multi polifenoli, in special oleuropeina, un compus chimic cunoscut pentru proprietatile sale puternice antioxidante, anti-aterogenice, antiinflamatorii, antifungice si antimicrobiene. In plus, acesti polifenoli ajuta la reducerea stresului oxidativ in creier si la imbunatatirea memoriei.

2. Sustin sanatatea cardiovasculara

In interiorul fiecarei masline gasesti grasimi mononesaturate, care ajuta la stimularea colesterolului bun si la reducerea riscului blocarii arterelor. Grasimile mononesaturate din masline contin, de asemenea, acid oleic, care este corelat cu scaderea tensiunii arteriale si cu o sanatate cardiovasculara mai buna.

3. Sunt bune pentru vedere si piele

Maslinele au o compozitie bogata de vitamina A, un antioxidant esential pentru protejarea corneei si mentinerea sanatatii ochilor. Acesta poate ajuta la evitarea problemelor oculare legate de varsta, cum ar fi degenerarea maculara, cataracta si glaucomul. Iar cand vine vorba de piele, ridurilor pot fi reduse. Maslinele contin, de asemenea, vitamina E, precum si compusii antioxidanti luteina si zeaxantina, toate acestea oferind sprijin sanatatii ochilor si pielii.

4. Iti dau energie

Daca mananci masline, vei creste nivelul glutationului din sange, conform mai multor studii. Glutationul este esential pentru producerea energiei, asa ca o portie zilnica de masline s-ar putea sa reprezinte diferenta dintre o viata activa si o viata sedentara. In plus, maslinele, in special maslinele negre, ofera o cantitate considerabila de fier, care este importanta pentru producerea de energie si pentru functia sistemului imunitar.

5. Te ajuta sa-ti mentii silueta

Incerci sa obtii o greutate sanatoasa? Maslinele te pot ajuta si in acest domeniu, datorita acelor grasimi mononesaturate, care sunt corelate cu pierderea grasimii de la burta si cu o sensibilitate mai buna la insulina. Pentru a-ti reduce apetitul intr-un mod sanatos, inainte de a manca pranzul sau cina, incearca sa mananci si o mica portie de masline. Acizii grasi mononesaturati, alaturi de fibre, din masline iti vor ajuta digestia si vor stimula hormonii de satietate, astfel incat te vei satura mai repede decat de obicei la masa.

Citeste si...

14 August 2017
 1376    0
13 August 2017
 1241    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu