Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 1 ora
 27    0

20 de autobuze noi vor circula pe strazile Timisoarei

autobuze ratt 450x300
Vom avea mijloace de transport noi. Parcul auto al Regiei Autonome de Transport Timisoara are nevoie de imbunatatiri serioase, sustine primarul Nicolae Robu, care a cerut conducerii RATT sa inceapa demersurile pentru a cumpara 20 de autobuze noi, cu bani din bugetul local.
Cel mai probabil, noile autobuze vor fi platite in leasing, sustine edilul Timisoarei, cu toate ca exista si varianta unui credit.
„I-am cerut directorului Goia sa initieze demersuri pentru a cumpara inca 20 de autobuze, normale, nu articulate, ci de dimensiuni standard, ca sa imbunatatim parcul cu mijloace auto si sa punem la punct mai bine transportul in comun in oras. Cu bani de la bugetul local le vom lua, probabil pe leasing, vom analiza care e formula cea mai buna. Daca mergem pe leasing, categoric nu va fi cazul sa luam credit bancar pentru asta, dar oricum noi stam foarte bine la rata de indatorare, suntem la sub 10 la suta si putem sa luam chiar bani multi imprumut”, a declarat Nicolae Robu.
Primarul crede ca mare parte din vina pentru faptul ca parcul auto al RATT este unul invechit o are vechea administratie a Timisoarei, scrie tion.ro.
„Este obligatoriu ca RATT sa asigure servicii de transport in comun de alt nivel de calitate fata de ce ofera acum. Este si o vina istorica, pentru ca, din pacate, in Timisoara, administratiile care au fost de-a lungul timpului s-au multumit cu pomenile primite din Germania sau din Belgia sau de pe unde s-au mai primit, bune si ele, nimic de zis, dar eu cred ca ar fi trebuit sa faca eforturi mai mari pentru ca parcul de mijloace de transport in comun sa fie unul de actualitate, unul cu alt nivel de confort. Iata, eu de cand sunt primar am platit aproape toate autobuzele si troleibuzele care au fost contractate de administratia precedenta si am facut dovada ca se poate, avem forta suficienta, pentru ca eu le-am platit aproape pe toate, administratia pe care o conduc, evident. In plus, am reabilitat 14 tramvaie si am facut din ele tramvaie ca si noi, chiar peste standardele celor mai multe modele de tramvaie noi, am cumparat 20 de minibuze Mercedes, sapte au fost livrate si acum lansez un nou proiect de achizitii de mijloace de transport in comun, autobuze supermoderne, confortabile. De ce acum se poate si zeci de ani nu s-a putut?”, a explicat edilul-sef.

Citeste si...

27 Iunie 2017
 1039    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu