Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 41    0

ZECI de migranti au fost descoperiti la Vama Nadlac

nadlac aglomerat
Nouazeci si unu de cetateni din Irak si Siria, din care 44 barbati, 18 femei si 29 copii, au fost depistati, marti, la P.T.F. Nadlac II de politistii de frontiera, ascunsi intr-un camion cu piese auto.


Potrivit comunicatului ITPF Oradea, ei aveau intentia de a ajunge ilegal intr-un stat din Spatiul Schengen.


Autocamionul respectiv, inmatriculat in Turcia, condus de cetateanul turc Ylmaz R., in varsta de 46 de ani, a ajuns marti dimineata, in jurul orei 6.30, la P.T.F Nadlac II — Csanadpalota pentru a iesi din tara. Acesta transporta, conform documentelor de insotire a marfii, piese auto din Turcia pentru o societate comerciala din Norvegia. La controlul obisnuit, politistii de frontiera au constatat ca snurul de siguranta al camionului este taiat si innodat cu o fasa din plastic in partea laterala. Drept urmare, s-a trecut la efectuarea unui control amanuntit asupra compartimentului marfa al automarfarului, ocazie cu care politistii de frontiera au descoperit, ascunse printre marfa transportata, nouazeci si unu de persoane.
"In cadrul verificarilor preliminare s-a stabilit ca cei in cauza sunt 44 barbati, 18 femei si 29 copii, cetateni irakieni si sirieni, adultii avand varste cuprinse intre 18 si 60 de ani, iar minorii intre 2 si 17 ani, majoritatea fiind solicitanti de azil in Romania. La cercetari, conducatorul auto a declarat ca nu avea cunostinta despre prezenta persoanelor in camion, pe timpul calatoriei el stationand in mai multe parcari', se arata in comunicat.


Cetatenii irakieni si sirieni au declarat ca s-au ascuns in mijlocul de transport cu intentia de a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen.


In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat pentru cetatenii straini, iar soferul turc este cercetat pentru complicitate la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Citeste si...

27 Iunie 2017
 1037    0
26 Iunie 2017
 1294    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu