Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 5 minute
 1    0

Anunt de ultima ora despre Radu Mazare

radu mazare2
Dupa aproape o ora de la inceperea sedintei, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis sa amane pronuntarea sentintei. Radu Mazare va astepta pana pe 7 iulie o noua pronuntare. Este a  5-a amanare de la incheierea dezbaterilor in dosarul retrocedarii plajelor din Constanta.



Radu Mazare este judecat impreuna cu alti 36 de inculpati in dosarul retrocedarii plajelor din municipiul Constanta. nstanta a incheiat in 7 aprilie dezbaterile in dosarul retrocedarii plajelor din Constanta, care se judeca de aproape noua ani la Curtea de Apel Bucuresti. De atunci, pronuntarea sentintei a fost amanata de patru ori - prima data pentru 21 aprilie, pentru 5 mai, pentru 19 mai, apoi pentru 23 iunie.


Prejudiciul adus statului ar depasi suma de 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro ar reprezenta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane de euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta..
Fostul primar al Constantei, Radu Mazare, a declarat in numeroase randuri ca s-a bazat intotdeauna pe specialisti pentru solutionarea corecta a acestui dosar din partea instantei, temandu-se, totodata, ca nu cumva mediatizarea la care a fost expus involuntar sa nu il afecteze in verdictul dat de specialisti. Procurorii DNA au cerut instantei sa dea pedepse maxime, raportat la faptele comise, atat pentru Radu Mazare, cat si pentru fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta Nicusor Constantinescu, dar si pentru Cristian Borcea. Pentru alti inculpati, procurorii anticoruptie au solicitat sa se constate incetarea procesului penal pe motiv ca faptele s-au prescris.

Avocatii lui Radu Mazare au cerut insa achitarea acestuia, pe motiv ca retrocedarile s-au facut in baza votului dat de reprezentantii Consiliului Local Constanta, iar Prefectura nu a avut obiectii in urma votului. Fostul edil al Constantei, Radu Mazare, a fost trimis de DNA in judecata pe 28 octombrie 2008, alaturi de mai multe persoane printre care se numara si actuali sau fosti functionari din Primaria Municipiului Constanta, dar si ai Oficiului de Cadastru si notari publici intr-un dosar ce priveste atribuirea ilegala a unor suprafete mari de teren intravilan din municipiul Constanta, din Mamaia, din faleza si plaja.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu