Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

3 Mai 2024
 71    0

ITI LASA GURA APA! Reteta de crema de zahar ars. Mereu o sa ai succes cu ea!

reteta zahar ars
Reteta de crema de zahar ars. Mereu o sa ai succes cu ea!
Crema de zahar ars este delicioasa si se prepara usor. Iata ce pasi trebuie sa urmezi.
Ingrediente:
2 linguri de apa
125 g zahar
250 ml lapte
250 ml smantana pentru frisca
1 lingurita extract de vanilie cu seminte
1 lingurita cafea instant

3 galbenusuri
2 oua intregi
125 g zahar pudra
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade.
1. Puna apa si 125 g zahar pudra intr-o tigaie si lasa la fiert, insa nu amesteca. Lasa la foc mic timp de 5 minute, pana cand devine caramelizat. Imparte in mod egal intre 4 forme asezate intr-o tava pentru cuptor. Lasa caramelul sa se raceasca, ar trebui sa fie tare.
2. Pune laptele, smantana, vanilia si cafeaua in aceeasi oala si adu in punctul de fierbere.

Amesteca pana cand se dizolva cafeaua.
3. Bate cele trei albusuri, ouale intregi si zaharul ramas intr-un vas mare.
4. Pune crema de cafea peste oua si bate pana cand obtii un amestec omogen.
5. Pune amestecul in forme, peste caramel. Pune apa calda in tava, in jurul formelor.
6. Pune la cuptor timp de 40 de minute, pana cand centrul este ferm la atingere. Raceste la temperatura camerei, acopera cu folie alimentara si lasa la frigider timp de doua ore.
7. Cand vrei sa mananci, intoarce forma si scutura pe o farfurie.

Citeste si...

23 Mai 2017
 1095    0
23 Mai 2017
 1366    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu