Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 21 ore
 52    0

Ce se intampla in corpul tau dupa ce mananci RIDICHI! Vei manca ZILNIC de acum incolo!

ridiche
Odata cu sosirea primaverii, tarabele sunt pline cu legume si verdeturi, care te imbie la o dieta cat mai vegetariana. Ca este bine sa consumam cat mai multe legume si fructe, toata lumea stie!
Ceea ce ar trebui sa stie insa toti ar fi care sunt efectele curative ale fiecarei legume sau ale fiecarui fruct in parte.
Nelipsita in mai toate salatele sau total nesuportata de unii este ridichea. Fie ca este cea rosie, clasica, fie ca e vorba de cea neagra, ridichea este o minune a naturii, de care ar trebui sa beneficiem, cat este inca sezonul ei.
La ce e buna ridichea? Desigur, nu doar pentru gustul sau racoritor. Printre efectele sale benefice asupra sanatatii se numaara:
Ridichile, de orice fel, sunt un bun laxativ. Consumate crude, in salate sau pur si simplu, acestea regleaza tranzitul intestinal, fara a forta prea mult organismul.
Constipatia atat de deranjanta este combatuta pe data, iar intestinele curate duc la o digestie si mai buna.
Trateaza alergiile, afectiunile respiratorii si infectiile specifice anotimpurilor de tranzit. De aceea, o cura cu ridichi primavara sau cu ridichi negre in sezonul rece va ajuta sa eliminati problemele legate de raceala, gripa sau alergiile provocate de polen primavara.
Ajuta la refacerea pielii. Tenul imbacsit si obosit de toate vicisitudinile sezonului rece poate fi refacut cu ajutorul ridichilor. Se reface atat sub aspect estetic, eliminandu-se in mod natural punctele negre, cat si sub aspectul elasticitatii si fermitatii.
Acneea severa este si ea o amintire, daca veti consuma cat mai multe ridichi.
Inlatura kilogramele in plus. Da, sunt bune daca vreti sa slabiti. Metabolismul este accentuat si el, se elimina surplusul de apa, digestia este imbunatatita si ea.
Datorita continutului bogat in minerale si vitamine, este stimulata functionarea optima a ficatului si rinichilor. Functionarea cat mai buna a acestor organe duce la o stare de sanatate excelenta. Organismul este mai putin obosit, creste rezistenta la efort.
Siropul de ridiche neagra vindeca tusea. Ca sa obtineti acest sirop, trebuie sa scobiti ridichile si sa umpleti golul cu zahar sau cu miere de albine. Asezati ridichea intr-un castronel, ca sa nu se scurga siropul si sa il pierdeti. Cand se aduna, turnati-l intr-o cana, apoi umpleti iar scobitura. Trebuie sa tineti ridichea la caldura, dar nu la cuptor. Procesul de obtinere trebuie sa fienatural, asa ca nu fortati deloc. Refolositi apoi ridichea pana cand coaja se usuca.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu