Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

11 Septembrie 2025
 183    0

Cea mai simpla reteta de prajitura pentru, pentru Sf. Constantin si Elena! E gata in 15 minute! Iata cat de usor se prepara…

prajitura buna
Ingrediente:
Primul strat:
150 gr unt
100 gr zahar
1 lingura cacao
1/2 pachet praf de copt
250 gr faina
1-2 linguri smantana
Pentru crema de cocos
6 albusuri
10 linguri zahar
200 gr nuca de cocos

Pentru crema de vanilie:
6 galbenusuri
200 gr zahar
3 linguri faina
1 plic budinca de vanilie
300 ml lapte
250 gr unt
1 esenta vanilie
Mod de preparare:
Untul impreuna cu smantana, faina, praful de copt, zaharul si cacao se omogenizeaza bine pana cand se obtine un aluat cremos pe care il impartim in doua. Prima foaie se intinde pe hartie de copt, iar din aluatul ramas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusa peste umplutura de cocos.

Crema de cocos
Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca de cocos. Crema se pune in tava peste prima foaie si se acopera cu cea de a doua foaie. Prajitura se coace in cuptorul preincalzit la 170-175 grade, pentru aproximativ 15 minute.

Crema de vanilie
Toate ingredientele mentionate mai sus, mai putin untul si vanilia, se mixeaza impreuna, apoi se pun la foc mic pana se ingroasa. Peste crema racita se pune untul frecat spuma putin cate putin si esenta de vanilie. La final, se glazureaza cu ciocolata si se pune la frigider.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu