Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 18 ore
 49    0

MIRACOL! A fost descoperit anticorpul pentru CANCER! Acesta este…

anticorp cancer
Un medicament pentru combatarea cancerului a fost creat cu ajutorul unui anticorp preluat de la persoanele care par a fi capabile sa lupte cu boala. Cercetatorii de la Universitatea Duke din Statele Unite au creat un medicament anti-cancer pe baza unui anticorp preluat de la persoanele rezistente la cancer.
Acest medicament ucide celulele tumorale, lasandu-le pe celelalte neatinse. Ani de zile, medicii specialisti s-au chinuit sa arate diferenta intre un cancer care ucide rapid pacientul si unul non-fatal. Conform teoriei, nu cancerul este slab, ci sistemul imunitar poate suporta mai bine prezenta unei tumori. Anticorpul ataca celulele canceroase fara a afecta celelalte celule si fara a avea efecte secundare notabile, sustine coordonatorul cercetarii. „Aceasta descoperire poate reprezenta o noua abordare in tratarea cancerului, deoarece anticorpul ucide selectiv celulele tumorale, astfel ca nu are efecte secundare semnificative”. “Noi credem ca putem schimba ‘raspunsul’ sistemului imunitar ca mai apoi sa-l lasam sa ucida tumora”. „Ne-a luat ceva timp pana cand sa ne creada cineva. A fost extrem de greu sa gasim finantare”, scrie sanatatea.ro.
Cercetatorii sunt acum pregatiti sa faca studii clinice folosind acest anticorp al persoanelor mai rezistente la cancer.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu