Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 63    0

ALERTA! Politia a identificat sase copii care au accesat jocul ”Balena Albastra”. Cel mai mic are noua ani

balena albastra
Politistii din judetul Dambovita au identificat, pana in prezent, sase copii care au accesat jocul ”Balena Albastra”, iar unii dintre acestia au parcurs mai multe etape pana in momentul in care s-a aflat ca sunt inscrisi in joc. Cel mai mic dintre copiii implicati are noua ani, iar in acest context politistii au demarat o campanie de consiliere in scoli si le recomanda parintilor sa monitorizeze cu atentie activitatea pe internet a celor mici.
Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita, Alexandra Niculae, in urma verificarilor facute de catre politisti, acestia au identificat, la nivelul judetului, sase copii care au accesat jocul ”Balena Albastra”. Cel mai mic dintre ei are noua ani, iar cel mai mare este in varsta de 17 ani. Politistii au informatii potrivit carora, pana in momentul in care au fost descoperiti, unii dintre acesti copii au apucat sa parcurga mai multe etape din joc.
In acest context, politistii damboviteni au demarat o serie de activitati preventive al caror scop este informarea, atat a parintilor, cat si a cadrelor didactice si mai ales a copiilor cu privire la riscurile la care acestia din urma se expun atunci cand acceseaza internetul.
Parintilor si profesorilor li se recomanda atentie sporita la schimbarile de comportament ale copiilor si sa apeleze la autoritati de fiecare data cand au suspiciunea ca acestia au fost racolati pe internet de catre persoane care le-ar putea face rau. Ei sunt sfatuiti sa monitorizeze aplicatiile folosite de copii si sa instaleze pe calculatoare sau telefoane programe care le pot permite sa vada activitatea online a copiilor. Nu in ultimul rand, politistii le recomanda parintilor ai caror copii au acces la internet sa discute cu acestia si sa le explice care sunt riscurile atunci cand sunt contactati de persoane necunoscute si sa ii sfatuiasca sa nu cedeze presiunilor diverselor grupuri care se formeaza in mediul virtual.
Datele preliminare ale anchetei deschise de Inspectoratul de Politie Judetean Dambovita in cazul copilului in varsta de 11 ani care a fost gasit spanzurat confirma faptul ca baiatul accesa frecvent internetul si se interesa de jocul ”Balena Albastra”. Mai multi colegi de-ai copilului au povestit ca l-au auzit pe baiat vorbind despre acest joc.
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat marti, la Parlament, ca este ingrijorata de fenomenul ”Balena albastra” si a mentionat ca, desi nu s-a stabilit o legatura intre acest joc si moartea unor adolescenti, recomanda parintilor si dascalilor sa supravegheze atent comportamentul elevilor.
"Balena Albastra” este un joc online lansat in Rusia si din cauza caruia peste 130 de adolescenti s-ar fi sinucis.
Jocul impune celor care il practica sa indeplineasca mai multe provocari, care pot ajunge pana la a se arunca de pe acoperisuri.
Cinci elevi de la o scoala generala din municipiul Iasi au ajuns la spital, in 17 martie, dupa ce au lesinat in timp ce jucau, intr-o pauza, un joc ce presupunea sa isi tina respiratia. News.ro

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu