News Flash:

Grindeanu: E "ciudat" ca Iohannis nu a luat o decizie in privinta noilor propuneri de ministri

31 Martie 2017
988 Vizualizari | 0 Comentarii
sorin grindeanu motiune
Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, ca este "ciudat" faptul ca presedintele Klaus Iohannis nu a luat inca o decizie in privinta noilor propuneri de ministri. 


Intrebat ce parere are despre faptul ca seful statului nu a semnat inca vacantarea pozitiei din Guvern care a fost ocupata de Daniel Constantin, prim-ministrul Grindeanu a raspuns ca el a trimis luni toate propunerile, punctand insa ca este "dreptul legal al presedintelui de a-si lua un timp de 45 de zile". 


"Eu am trimis luni dupa-amiaza toate propunerile pe care le aveam. Si pe mine ma mira acest ritm. E dreptul legal, totusi, al presedintelui de a-si lua un timp de 45 de zile. (...) E adevarat ca eu nu lucrez in acest ritm si probabil multi dintre noi nu lucram in ritmul asta. Si e ciudat", a spus Grindeanu
Totodata, intrebat daca Daniel Constantin si-a prezentat demisia din Guvern, Sorin Grindeanu a raspuns: "Nu. L-am revocat din functie". 


Luni, premierul Grindeanu afirma ca a discutat cu presedintele Iohannis in privinta noilor propuneri de ministri, precizand ca asteapta decizia sefului statului. 


"Am trimis nominalizarile. Am avut o discutie cu dansul, prin care i-am transmis modificarile pe care le-am transmis. Astept din partea dansului decizia", a declarat atunci premierul. 


Anterior, Grindeanu anuntase ca a luat act in sedinta coalitiei de guvernare de retragerea sprijinului politic al ALDE pentru Daniel Constantin si ca va inainta presedintelui Klaus Iohannis noile propuneri de ministri. Potrivit prim-ministrului, nominalizarile pe care urma sa le trimita la Cotroceni 'si-au primit sustinerea politica in forul de conducere de la ALDE'. 
Biroul Politic Central al ALDE a decis, duminica, sa o propuna pentru functia de ministru al Mediului si viceprim-ministru pe Gratiela Gavrilescu, in prezent ministru pentru Relatia cu Parlamentul. 

klaus iohannis grindeanu daniel constantin sorin grindeanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1291 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005292 (s)