Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

17 Mai 2024
 68    0

Panica la Guvern? INCASARI SLABE la bugetul de stat, fata de anul trecut. Ministrul Finantelor, chemat la ordin de premierul Grindeanu

buget
Primul ministru, Sorin Grindeanu, se intalneste vineri dimineata cu ministrul Finantelor Publice, Viorel Stefan si cu presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Bogdan Nicolae Stan pentru a discuta despre colectarea taxelor si impozitelor.
Discutiile se vor axa pe colectarea la buget a taxelor si impozitelor. Conform ultimelor date publicate recent de Ministerul Finantelor, veniturile la bugetul general consolidat au scazut cu 5,7% in ianuarie 2017 fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, veniturile bugetului general consolidat, in suma de 19,2 miliarde de lei, reprezentand 2,4% din PIB, au fost cu 5,7% mai mici, in termeni nominali, fata de aceeasi perioada a anului precedent. Cea mai mare reducere a fost inregistrata la incasarile din TVA, care au scazut cu 24,8%.
Pe de alta parte, cheltuielile au crescut cu 3,5%.
Dragos Anastasiu, presedintele Camerei de Comert si Industrie Romano-Germana a aratat, intr-o declaratie pentru MEDIAFAX, ca aceste date pot indica o scadere a gradului de incredere a conumatorilor fata de evolutia tarii: “Daca excludem o eventuala sincopa la colectare si presupunem ca la acest capitol nu s-a schimbat nimic semnificativ, interpretarea noastra este urmatoarea: dincolo de scaderea cu 1% a TVA-ului in ianuarie 2017 si de eliminarea supracccizei la combustibil si a taxei pe stalp, avem de-a face cu o scadere accentuata a cresterii consumului fata de anul precedent, lucru care s-a facut deja simtit in ultimile doua luni ale anului trecut. Asta in paralel cu cresterea veniturilor populatiei ceea ce a dus la cresteri de incasari pe zona contributiilor sociale si a impozitului pe venit. O posibila cauza a acestui tip de comportament poate avea de-a face cu gradul de incredere al consumatorului fata de evolutia generala a Romaniei”.
Mediafax.ro

Citeste si...

2 Martie 2017
 996    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu