Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 55    0

Grindeanu: Masurile pe care le-am luat, puse sub semnul intrebarii, din cauza nepromulgarii bugetului

sorin grindeanu4
Masurile luate de catre Guvern sunt "puse sub semnul intrebarii", din cauza nepromulgarii bugetului, a afirmat joi premierul Sorin Grindeanu.
La inceputul sedintei de Guvern de joi, Grindeanu le-a multumit ministrilor din Cabinetul sau pentru faptul ca isi continua activitatea, "desi bugetul intarzie in a fi promulgat".
"Din pacate, faptul ca dumneavoastra si noi am reusit, zic eu, in timp record sa venim cu un buget care sa tina cont de programul nostru de guvernare, de toate masurile pe care noi ne-am angajat sa le punem in practica, iata ca toata aceasta munca este intarziata. Ba mai mult decat atat, acele masuri noi pe care le-am luat si pe care le aveam in programul de guvernare (...), din cauza nepromulgarii bugetului inca, sunt puse sub semnul intrebarii. Noi ne-am facut treaba, am adoptat actele legislative necesare, am prevazut banii in buget pe toate aceste masuri", a afirmat Grindeanu.
Potrivit premierului, aceasta intarziere in promulgarea bugetului va afecta atat functionarea ministerelor, cat si a autoritatilor judetene si locale.
"Din pacate, toata aceasta intarziere (...) se duce in lant nu doar catre ministerele pe care dumneavoastra le coordonati, ci si catre autoritatile judetene, autoritatile locale, toate lucrurile care decurg pe piramida in jos spre o buna functionare a statului. Si asa eram destul de intarziati datorita programului electoral, datorita tuturor lucrurilor pe care dumneavoastra le stiti si care nu au depins de noi. De aceea, o sa mai functionam si toata lumea o sa mai functioneze in continuare cu 1/12 (din prevederile bugetelor anului precedent — n.r.), asa cum stiti, conform legii, din pacate", le-a transmis Grindeanu ministrilor.
AGERPRES

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu