Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 3 ore
 43    0

INEDIT! Restaurant fara ospatari, deschis la Timisoara

rest1
AtFabrika, primul restaurant de tip Fresh Market din Romania, care nu are ospatari, iar tot procesul de “fabricare” a mancarii este intern, a fost deschis, marti, la Timisoara, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ineditul restaurant a fost deschis, marti, la un mall din Timisoara si este primul de tip Fresh Market din Romania.
Potrivit unui comunicat de presa transmis de reprezentantii restaurantului, localul este gandit precum o mica fabrica, utilata cu tehnologie de ultima generatie. In cadrul acestuia, tot procesul de “fabricare” al mancarii este intern, de la productia de paste fainoase, pana la modul de selectie al preparatelor care urmeaza sa fie gatite.
“Aici inventam, cream, producem. Aici Fabrikam ca intr-o uzina. Tot procesul este intern. Vrem sa desfiintam ideea de paste la cutie. Vrem ca omul sa vada cum sunt preparate in masina de facut paste fainoase. Vrem ca painea pe care o mananca sa fie a locului, proaspat scoasa din cuptor, mirosind a paine. Pentru ca mancarea este o emotie. Trebuie gatita si servita corect” , declara Ciprian Tataru si Tudor Marcu, bucatarii restaurantului.
Potrivit reprezentantilor localului, alimentele proaspete sunt alese din Fresh Market-ul din interiorul restaurantului, zona de selectie fiind impartita in mai multe sectii. Astfel, in sectorul de fructe si legume se pot prepara sucuri naturale prin presare la rece. Din sectorul carmangerie clientii pot sa-si aleaga carnea, care este trimisa spre bucatar si gatita in functie de preferintele fiecaruia. Aici se gasesc delicatese precum muschi de vita de Uruguay, delicatese italiene, prosciutto di Parma sau bresaola.
In interiorul restaurantului se afla si o brutarie, care se face remarcata prin specialitatile de panificatie create dupa retete proprii si coapte in cuptoare performante.
De asemenea, restaurantul merge si pe ideea de food-to-go, asta pentru ca exista si posibilitatea pregatirii “pe loc” a unui sandwich, ce poate fi ambalat si pus la pachet.
In departamentul “vitrina calda” specialitatile deja pregatite sunt pastrate proaspete pentru cei care doresc sa consume alimente sanatoase, insa nu au prea mult timp la dispozitie sa stea in local.
“Ideea acestui local a venit din dorinta noastra de <mancare buna> si din sinceritatea fata de nevoia de a manca sanatos. Am calatorit mult, am <cules> idei. Toate s-au conturat frumos intr-un concept. Localul este gandit ca un Fresh Market de unde poti sa iti alegi orice. Aici nu avem ospatari, clientii isi aleg singuri produsele, noi le pregatim, iar la final isi ridica singuri comanda. Nu ai stresul chelnerului”, declara proprietarii restaurantului.
Localul este deschis de la ora 8.00 pana la ora 00.00. In functie de momentele zilei, restaurantul se transforma dintr-un spatiu al micului dejun intr-un spatiu in care se poate servi cina sau un loc in care oamenii se pot intalni, ca intr-un pub, sa bea o bere.
 Mediafax.ro

Citeste si...

31 Ianuarie 2017
 1164    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu