Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 17 ore
 41    0

Greselile pe care le fac toate gospodinele cand prepara salata de vinete

salata de vinete2
Salata de vinete este unul dintre felurile preferate al multor persoane, iar pentru a va bucura pe deplin de el e important sa stiti cum sa-l preparati.
Ingrediente
7 vinete medii
2 cepe mici galbene sau rosii
150 ml ulei, preferabil de floarea soarelui
cateva frunze de patrunjel pentru décor
cateva rosii – de folosit la decorarea salatei
sare
piper negru
Mod de preparare
Vinetele se spala si se sterg de apa cu un prosop din bumbac.
Vinetele se pot coace in 2 feluri: in tava la cuptor sau pe o tabla subtire, pusa direct pe ochiul aragazului.
La cuptor se coc in aproximativ 1 ora si 25 minute, la o temperatura de 150 grade. Dupa primele 30-35 minute, se deschide cuptorul si se intorc pe cealalta parte.
Daca le coacem la flacara aragazului pe o tabla, vinetele trebuie sa fie intoarse mai des, in functie de gradul de coacere.
Cand sunt gata, sunt puse la racit intr-o cratita.
Dupa ce s-au racit, se curata de coaja si se spala bine, fara a se taia cotorul.
Cat timp se scurg vinetele dupa coacere? Din experienta proprie am aflat ca timpul minim este de 30 minute, dar noi va recomandam sa le tineti minim 45 de minute, pentru a evita gustul amar al salatei.
Vinetele se toaca cu un tocator din lemnDupa ce s-au scurs bine, se taie cotorul de la partea superioara a vinetei, cu un cutit de lemn si se toaca marunt. Intre timp, pe un tocator de lemn, se toaca ceapa foarte marunt.
Vinetele sunt puse intr-un blender si se mixeaza 1-2 minute. Se adauga usor o parte din ulei. Se continua mixarea. Dupa ce s-au amestecat foarte bine, se adauga ceapa si se mixeaza pana cand devin o pasta omogena. Se mai adauga putin ulei si se potriveste de sare si putin piper, dupa gust.
Cand salata este gata, se pune intr-un castron sau o tava de sticla si se decoreaza cu felii subtiri de rosii si cateva frunze de patrunjel. Se serveste rece, insotita de ardei copti in otet.
Atentie, daca vreti ca salata de vinete sa nu aiba un gust amar, nu puneti ulei de masline. Aceasta este una dintre greselile cele mai comune care se fac in prepararea salatei, scrie gastronomie.rfi.ro.

Citeste si...

17 Ianuarie 2017
 1285    0
17 Ianuarie 2017
 1104    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu