Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 3 ore
 28    0

Iohannis a semnat numirea lui Dragos Cristian Dinu in functia de ministru al Fondurilor Europene

klaus iohanis2
Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de numire in functia de ministru al Fondurilor Europene a lui Dragos Cristian Dinu, informeaza Administratia Prezidentiala.
Totodata, seful statului a semnat si decretul prin care ia act de demisia lui Cristian Ghinea din aceasta calitate.
Ceremonia de depunere a juramantului de investitura de catre Dragos Cristian Dinu va avea loc joi, la ora 18,30, la Palatul Cotroceni.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, Dragos Dinu este specialist in managementul public, inclusiv managementul fondurilor europene.
"Incepand cu anul 2008, a fost expert international si national in domenii precum analiza functionala, planificare strategica, politici publice, analiza si dezvoltare institutionala. Din aceasta calitate, a reprezentat institutii internationale precum Banca Mondiala sau UNICEF si a coordonat si implementat proiecte in institutii publice din Romania, Georgia, Estonia, Republica Moldova, Macedonia, Kosovo sau Serbia", se arata in comunicatul citat.
De asemenea, Guvernul informeaza ca din luna mai a acestui an Dinu a ocupat functia de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, iar rolul sau "a fost concentrat pe procese majore si actuale care privesc gestionarea fondurilor europene precum: desemnarea autoritatilor de management pentru perioada 2014 — 2020 sau ridicarea si inchiderea conditionalitatilor ex-ante aferente Acordului de Parteneriat 2014 — 2020".
Cristian Ghinea si-a anuntat miercuri demisia din Guvern, ca urmare a inscrierii in USR. "Ultima mea sedinta ca membru in Guvernul Ciolos 1. E un sentiment ciudat. Pare un secol privind inapoi, dar nu au trecut nici sase luni de ministeriat, nici un an de cand am mers la Cancelarie. A fost intens. Si a fost o onoare! De azi incepe altceva", a spus Cristian Ghinea.

Citeste si...

27 Octombrie 2016
 1288    0
26 Octombrie 2016
 986    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu