Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 5 ore
 33    0

Siropul din coji de nuci verzi are efecte uimitoare asupra sanatatii! Iata cum se prepara!

sirop coji
Folosite sub forma de macerat, decoct, tinctura sau sirop, cojile verzi ale nucilor sunt un veritabil leac pentru o serie de afectiuni. Acestea sunt foarte bogate in iod si taninuri, cu efecte antiinfectioase, depurative si stimulatoare ale tiroidei. Iata cum pot fi folosite cojile verzi de nuca:
1. Tinctura din coji de nuci
Umpleti un borcan cu coji de nuca si turnati alcool alimentar, votca sau tuica de casa, cat sa le acopere. Se lasa la macerat 14 zile, apoi se filtreaza. Aceasta tinctura e buna in frectii contra durerilor reumatice, dar si in administrare interna pentru eliminarea toxinelor, in tratament pentru guta, hipotiroidie, eczeme.
2. Rachiul de nuci verzi
Este un bun digestiv. Lasati la macerat 90 de grame de coji verzi de nuca intr-o jumatate de litru de tuica, timp de 8 zile, agitind recipientul zilnic. Strecurati maceratul, depozitati-l in sticlute inchise la culoare si luati cate 1-2 linguri pe zi.
3. Sirop din coji verzi de nuci
Excelent intaritor, siropul din coji de nuci reprezinta un remediu ideal pentru bolile de stomac. Luati 2-3 pumni de coji verzi de nuca proaspete si taiati-le marunt. Adaugati-le intr-un litru de apa, cu 3 cuisoare aromate si lasati-le la fiert timp de 10 minute. Dupa ce s-a racit, strecurati si amestecati cu 1 kilogram de zahar tos. Depozitati siropul in sticle inchise la culoare si luati cate o lingurita de 3 ori pe zi, dupa mesele principale.

Citeste si...

11 August 2016
 1358    0
10 August 2016
 1599    1

Comentarii

+ Adauga Comentariu