Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 66    0

Incearca o gustare super delicioasa de vinete si ardei grasi copti. Rezultatul este un deliciu absolut!

mancare vinete
Astazi va prezentam o reteta senzationala de legume marinate, care va fi in special apreciata de iubitorii de muraturi si tot felul de bunatati de acest gen. Este o gustarica picanta, dulce-acrisoara, super delicioasa, apetisanta si extrem de aromata. Poate fi servita ca atare sau cu orice va dicteaza poftele si papilele gustative – carne, pui, cartofi, orez etc. Se gateste extrem de simplu, din legume proaspete de sezon si poate fi pastrata la frigider chiar si 1-2 saptamani. Va invitam cu mare drag sa incercati aceasta minunata reteta de vara!
INGREDIENTE
1 kg de vinete
1 kg de ardei grasi (rosii si galbeni)
1 legatura mica de marar
1 legatura mica de patrunjel
1 catel de usturoi
ulei (pentru prajit)
Nota: Vezi Masurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU MARINADA
350 ml de apa
1 lingura de sare
2 linguri de zahar
1 lingurita de esenta de otet (70%)
MOD DE PREPARARE
Curatati, spalati, uscati si taiati ardeii in 4 (daca sunt mai mari) sau in 2 (daca sunt mai mici).
Asezati ardeii intr-o tava si ungeti-i cu ulei, cu ajutorul unei pensule.
Coaceti ardeii in cuptorul preincalzit la 180-200 de grade, pana se rumenesc.
Spalati, uscati si taiati vinetele rondele de aproximativ 1-1.5 cm grosime.
Prajiti vinetele in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.
Incearca o gustare super delicioasa de vinete si ardei grasi copti. Rezultatul este un deliciu absolut!
Astazi va prezentam o reteta senzationala de legume marinate, care va fi in special apreciata de iubitorii de muraturi si tot felul de bunatati de acest gen. Este o gustarica picanta, dulce-acrisoara, super delicioasa, apetisanta si extrem de aromata. Poate fi servita ca atare sau cu orice va dicteaza poftele si papilele gustative – carne, pui, cartofi, orez etc. Se gateste extrem de simplu, din legume proaspete de sezon si poate fi pastrata la frigider chiar si 1-2 saptamani. Va invitam cu mare drag sa incercati aceasta minunata reteta de vara!
INGREDIENTE
1 kg de vinete
1 kg de ardei grasi (rosii si galbeni)
1 legatura mica de marar
1 legatura mica de patrunjel
1 catel de usturoi
ulei (pentru prajit)
Nota: Vezi Masurarea ingredientelor
INGREDIENTE PENTRU MARINADA
350 ml de apa
1 lingura de sare
2 linguri de zahar
1 lingurita de esenta de otet (70%)
Nota: Vezi Masurarea ingredientelor
MOD DE PREPARARE
Curatati, spalati, uscati si taiati ardeii in 4 (daca sunt mai mari) sau in 2 (daca sunt mai mici).
Asezati ardeii intr-o tava si ungeti-i cu ulei, cu ajutorul unei pensule.
Coaceti ardeii in cuptorul preincalzit la 180-200 de grade, pana se rumenesc.
Spalati, uscati si taiati vinetele rondele de aproximativ 1-1.5 cm grosime.
Prajiti vinetele in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.
Tocati marunt usturoiul si verdeata.
Pregatiti marinada. Adaugati in apa fiarta (racita pana la temperatura camerei) – sarea, zaharul si esenta de otet. Amestecati bine compozitia pana se dizolva zaharul si sarea.
Intr-un vas mai mare (cratita sau recipient de plastic), asezati ingredientele in straturi dupa cum urmeaza: vinete-verdeata-ardei-verdeata etc.
Turnati marinada rece peste legume.
Dupa ce se racesc legumele, acoperiti vasul cu un capac si dati-l la frigider pentru 24 de ore.
Savurati cu placere!

Citeste si...

25 Iulie 2016
 2543    0
24 Iulie 2016
 1452    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu