Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 16 ore
 43    0

Fost ministru de Interne, condamnat la inchisoare

arest la domiciliu2
Gabriel Berca, fost senator, ministru, secretar general al Guvernului si consilier prezidential a fost condamnat astazi de Instanta de laCurtea de Apel Brasov la trei ani de inchisoare cu executare pentru infractiunea continuata de trafic de influenta. De asemenea, judecatorul a decis confiscarea sumei de 92.500 de euro, sau echivalentul in lei la data efectuarii platii, mentinand in acelasi timp sechestrul asigurator pe bunurile din proprietatea inculpatului corespunzator sumei respective, dar si masura controlului judiciar.

Inculpat in acelasi dosar si sub aceeasi acuzatie, fostul deputat Mihai Banu a primit din partea instantei o pedeapsa constand in trei ani si jumatate de inchisoare, confiscarea sumei de 92.500 de euro, sau echivalentul in lei, mentinerea masurilor asiguratorii de sechestru in cuantumul sumei propuse pentru confiscare si a controlului judiciar. Gabriel Berca si Mihai Banu mai au de platit si cate 2.500 de lei cheltuieli de judecata. Cei doi, trimisi in judecata in august 2015, au stat in arest preventiv si la domiciliu timp de aproape cinci luni, perioada ce ar urma sa fie dedusa din pedeapsa data de instanta. Avocatii celor doi fosti demnitari au ca vor inainta Apel la decizia instantei Curtii de Apel Bacau, in urmatoarele zece zile, la Inalta Curte de Casatie si Justitie(ICCJ).

Potrivit rechizitoriului DNA, Gabriel Berca, prin intermediul lui Mihai Banu, a pretins si primit, in perioada aprilie 2010 - ianuarie 2012, de la omul de afaceri bacauan Viorel Rusu suma totala de 185.000 euro pentru ca, in calitate de senator si presedinte al PDL Bacau, sa intervina pe langa membri ai Guvernului in vederea alocarii unei sume de bani catre primaria comunei bacauane Ardeoani. Banii ar fi fost necesari pentru achitarea unor lucrari de constructii, in valoare de aproximativ 5.6 milioane lei, executate chiar de firma omului de afaceri denuntator in respectivul dosar.

Citeste si...

26 Mai 2016
 1377    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu