Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 77    0

Pakistanez si calauza lui din Romania, prinsi in apropiere de Vama Moravita

vama moravita
Dosare penale pentru un pakistanez si un roman, in apropiere de Vama Moravita. Politistii de frontiera il cerceteaza pe primul pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar pe al doilea pentru trafic de migranti.
Totul dupa ce romanul a incercat sa il ajute pe pakistanez sa treaca granita ilegal in Serbia.
Pakistanezul a fost cel care le-a atras atentia oamenilor legii, luni seara, pe fasia verde din apropiere de Vama Moravita. Politistii l-au observat cu aparatul cu termoviziune in timp ce mergea pe jos pe camp, dinspre interiorul Romaniei spre teritoriul Serbiei. O echipa de interventie a fost trimisa imediat in zona, iar politistii l-au preluat pe barbat si l-au dus la sediul politiei de frontiera pentru verificari.
Oamenii legii au stabilit ca barbatul se numeste T. Hussain, are 36 de ani si este cetatean pakistanez. A intrat legal in Romania si chiar a obtinut un permis de sedere temporara dupa ce s-a casatorit cu o romanca, scrie tion.ro.
„La cercetari, barbatul a declarat ca intentiona sa ajunga in Serbia si stiind ca nu detine documente legale pentru trecerea frontierei, a platit unui cetatean roman o suta de euro sa il transporte cu masina pana in apropierea frontierei cu Serbia si sa il indrume pe unde sa treaca ilegal frontiera.
Extinzand cercetarile, politistii de frontiera l-au identificat pe cetateanul roman care l-a sprijinit pe cetateanul pakistanez, acesta fiind Ioan D., in varsta de 43 de ani, domiciliat pe raza judetului Timis. Barbatul a fost prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, fiind acum cercetat pentru trafic de migranti. Totodata, T. Hussain este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale ce se impun”, spun politistii de frontiera.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu