Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 7 ore
 34    0

Cea mai buna reteta de ficatei cu piure: doua ingrediente fac diferenta

ficat piure
Piureul cu ficatei este una dintre cele mai cautate feluri de mancare. Asta din cauza ca este usor de preparat si pe gustul tuturor. Dar ce-ai zice de o reteta de acest fel mai speciala? 

Ai nevoie de: 200ml lapte, 2 oua, 70ml lapte pentru piure, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri unt, 1 ceapa, 1 telina mica, 3 morcovi medii, 6 bucati de ficat de pui, 1 ceasca de mazare, sare, piper.
Punem lapte intr-un bol, asezonam cu sare si piper si lasam ficateii in lapte cat timp ne ocupam de restul ingredientelor. Curatam morcovii si telina si punem apa sau lapte la fiert intr-o oala. Cand apa incepe sa fiarba punem morcovul si telina si lasam la fiert pana se inmoaie legumele.

Intr-o alta oala mica blansam mazarea (o punem in apa care fierbe timp de 3 minute si o scoatem in apa foarte rece,pentru a-si pastra culoarea). Dupa ce s-au fiert morcovi si telina, scurgem apa si le pasam foarte bine, adaugand cate putin lapte si o lingura de unt, pana iese un piure fin. Asezonam cu sare si piper, apoi dam piureul prin sita ca sa fie si mai fin.
Punem intr-o tigaie la incins ulei de masline si o lingura de unt si prajim ficateii, ii asezonam si cand s-au rumenit usor ii scoatem. In aceeasi tigaie unde au lasat ficateii aroma, caramelizam ceapa taiata julienne, o asezonam si pe aceasta si o lasam deoparte. Pentru ouale posate, punem apa la fiert intr-o oala si cand apa a ajuns la 60-70 de grade C, facem un vartej si punem oul in apa pentru 2-3 minute. Galbenusul trebuie sa ramana moale.

Servim ficateii alaturi de piure, peste care punem si bobite de mazare, ceapa caramelizata o asezam peste ficatei si oul posat deasupra. La sfarsit preasaram piper proaspat macinat.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu