Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 48    0

Cum prepari salata de sfecla, astfel incat sa functioneze ca un medicament foarte bun

salataa
Salata de sfecla este un fel de mancare nu numai gustos si aromat, cat si unul extrem de sanatos, care functioneaza ca un veritabil medicament. Substanta care da culoarea rosie-sangerie sfeclei se numeste betalaina, iar de prezenta ei, destul de sensibila la fierbere si extrem de sensibila la coacere, se leaga mai toate proprietatile antitumorale si antioxidante ale acestei legume
Ca atare, sfecla nu va fi consumata coapta, ci doar fiarta, si nu oricum, ci doar incoaja, si doar pana se inmoaie (se verifica prin impungere cu o furculita). Nu mai mult! Dupa fierbere, sfecla rosie se da prin razatoare, se adauga 1-3 radacini de hrean rase, apoi sare, ulei si otet de mere dupa gust. Se adauga si putina miere, dupa care se amesteca foarte bine ingredientele si se pun intr-un borcan inchis ermetic cu capac.

Salata de sfecla se poate pastra la frigider, fara probleme, vreme de doua saptamani, timp in care isi va conserva proprietatile terapeutice. Este un remediu excelent contra racelilor, bronsitelor, afectiunilor reno-urinare. In perioada sarbatorilor, salata de sfecla cu hrean este nelipsita de pe masa multor romani, deoarece creste capacitatea de digestie si previne tot felul de tulburari digestive, cum ar fi gastritele, dispepsiile sau balonarea.

 

Citeste si...

10 Februarie 2016
 16182    0
9 Februarie 2016
 9065    0
8 Februarie 2016
 3050    0

Comentarii

elvira rizoli  | #1575
Adaugă și simte de chimen,este delicoasa
+ Adauga Comentariu