Ingrediente pentru bulz ciobanesc
- 500 g de malai;
- un litru de apa;
- 50 g de unt;
- 500 g de branza de burduf;
- 500 ml de lapte batut;
- 150 g de mezeluri (kaizer, salam, sunca, carnati - la alegere);
- sare;
Pentru servire:
- branza rasa;
- oua ochiuri;
- smantana.
Iata cum poti sa prepari bulz ciobanesc
Pentru inceput, pune apa la fiert cu putina sare, de preferat intr-un ceaun. Dupa ce apa incepe sa fiarba, adauga malaiul in ploaie, amestecand frecvent. Cat timp tii mamaliga pe foc, ocupa-te de restul ingredientelor. Faramiteaza branza de burduf, taie mezelurile alese si lasa untul sa se topeasca usor.
Dupa ce preparatul este gata, lasa-l putin la racit, apoi rastoarna-l pe un blat de lemn. Sectioneaza mamaliga in mai multe bucati, depinzand de cate portii ai nevoie. Umezeste-ti mainile si formeaza niste bulgari. Fa-le cate un orificiu in care vei pune branza de burduf, putin unt si mezeluri. Inchide gaura realizata, modeland in continuare bulzul obtinut. Pune bulgarii obtinuti intr-o tava unsa cu putin ulei sau unt si introdu-i in cuptorul preincalzit. Verifica bulzul ciobanesc dupa aproximativ 20-25 de minute si scoate recipientul din cuptor. Lasa-l putin la racit, apoi serveste-l dupa preferinte.