Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 65    0

Cea mai buna reteta de bulz: bulzul ciobanesc

bulz
Reteta de bulz ciobanesc provine din bucataria moldoveneasca, asa ca nu mai este necesar sa iti dezvaluim cat de gustos este preparatul. Asadar, daca iti placretetete traditionale cu mamaliga, cu siguranta te va cuceri si aceasta si va deveni probabil preferata ta. Iata ce ingrediente iti asigura succesul si cum poti sa prepari bulz ciobanesc, dupa o reteta divahair.ro:


Ingrediente pentru bulz ciobanesc

- 500 g de malai;

- un litru de apa;

- 50 g de unt;

- 500 g de branza de burduf;

- 500 ml de lapte batut;

- 150 g de mezeluri (kaizer, salam, sunca, carnati - la alegere);

- sare;

Pentru servire:

- branza rasa;

- oua ochiuri;

- smantana.

Iata cum poti sa prepari bulz ciobanesc

Pentru inceput, pune apa la fiert cu putina sare, de preferat intr-un ceaun. Dupa ce apa incepe sa fiarba, adauga malaiul in ploaie, amestecand frecvent. Cat timp tii mamaliga pe foc, ocupa-te de restul ingredientelor. Faramiteaza branza de burduf, taie mezelurile alese si lasa untul sa se topeasca usor.

Dupa ce preparatul este gata, lasa-l putin la racit, apoi rastoarna-l pe un blat de lemn. Sectioneaza mamaliga in mai multe bucati, depinzand de cate portii ai nevoie. Umezeste-ti mainile si formeaza niste bulgari. Fa-le cate un orificiu in care vei pune branza de burduf, putin unt si mezeluri. Inchide gaura realizata, modeland in continuare bulzul obtinut. Pune bulgarii obtinuti intr-o tava unsa cu putin ulei sau unt si introdu-i in cuptorul preincalzit. Verifica bulzul ciobanesc dupa aproximativ 20-25 de minute si scoate recipientul din cuptor. Lasa-l putin la racit, apoi serveste-l dupa preferinte.

Citeste si...

19 Noiembrie 2015
 1323    0
19 Noiembrie 2015
 2290    0
18 Noiembrie 2015
 1295    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu