Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 56    0

Combinatii de alimente care fac minuni impotriva bolilor

combinatie
Numeroasele combinatii intre alimente fac din ele aliati puternici in lupta impotriva afectiunilor. Specialistii spun ca anumite combinatii sunt foarte bune pentru a preveni multe boli grave.

Ceai cu lamaie

Ceaiul verde este recomandat datorita antioxidantilor din el numiti catechine. Acestia ajuta la reducerea riscului de a face boli de inima sicancer, scrie ziare.com, care citeaza care2.com.

Daca adaugi lamaie in ceai, beneficiile pentrusanatate sunt si mai mari, spune profesorul Mario Feruzzi, de la universitatea Purdue, SUA.

Iaurt cu banane

Iaurtul este plin de bacterii bune pentru sanatate, care intaresc sistemul imunitar. Aceste bacterii au nevoie insa de substanta denumita inulina, care le hraneste.

Inulinele se gasesc in banane, sparanghel, ceapa si usturoi. Inulina creste si capacitatea de absorbtie intestinala a calciului necesar oaselor.

Salata verde si avocado

Salata simpla nu este pe placul multor oameni, insa daca adaugi in ea seminte sau diferite tipuri de alune, o poti face mai gustoasa. Uleiul de masline extra-virgin sau avocado sunt solutii sanatoase pentru oricine vrea sa aiba cat mai multe beneficii pentru sanatatea sa.

Un studiu aparut in 2008 in revista "Journal of Nutrition" arata ca fructele si legumele galbene, portocalii si rosii ne ajuta sa scadem riscul bolilor de inima cu aproximativ 20%.

Orez brun cu branza tofu

Carbohidratii alaturi de proteine sunt o solutie foarte buna pentru persoanele care fac sport. Ele ajuta la recuperarea dupa o asemenea activitate solicitanta, prin cresterea raspunsului insulinei din sange.

Daca vrei sa beneficiezi de aceste avantaje, poti consuma sandvis cu curcan, iaurt si fructe. Orezul brun alaturi de carnea de pui la gratar sau branza tofu reprezinta, de asemenea, o solutie buna.

Vin cu peste

Un studiu aparut in 2008 in revista "American Journal of Clinical Nutrition" arata ca acizii grasi omega-3 din peste, alaturi de vin, reprezinta o combinatie foarte buna pentru sanatate. Somonul si sardinele sunt specii de peste care ar trebui consumate mai des.

Vinul contine antioxidanti polifenoli, cum este resveratrolul, acestia ajutand la buna absorbtie a acizilor grasi omega-3. Combinatia de vin cu peste combate boli precum depresia, diabetul, accidentul vascular cerebral si pe cele mentale. 

Citeste si...

25 Septembrie 2015
 1202    0
23 Septembrie 2015
 1304    0
23 Septembrie 2015
 1219    0
23 Septembrie 2015
 1395    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu