Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 49 minute
 18    0

John Kerry anunta ca SUA vor primi mai multi refugiati

John Kerry
Statele Unite vor primi 15.000 de refugiati suplimentari din toata lumea anul viitor, marind nivelul actual la 85.000 in 2016 si la 100.000 in 2017, a declarat duminica secretarul de Stat american, John Kerry, dupa discutii cu omologul sau german, relateaza Reuters in pagina online.
Kerry nu a precizat cati dintre refugiati vor fi din Siria, dar a promis ca Statele Unite sunt pregatite sa ajute.
"In consultare cu Congresul, vom continua sa exploram modalitati de a creste aceste numere, mentinand in acelasi timp securitatea", a declarat Kerry intr-o conferinta la Berlin, dupa ce s-a intalnit cu ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.
"Nevoia este enorma, dar suntem hotarati sa raspundem provocarii", a afirmat el.
Anuntul lui Kerry intervine in urma apelurilor adresate presedintelui american Barack Obama pentru a ajuta mai mult in aceasta criza. Obama anuntase ca SUA vor accepta cel putin 10.000 de sirieni anul viitor.
Unii republicani au avertizat insa ca administratia permite intrarea in tara a unor potentiali teroristi. Organizatiile umanitare au criticat insa planurile de a accepta doar 10.000 de sirieni, avand in vedere economia si populatia americana. Acestea au cerut sa fie acceptati de zece ori mai multi.
Kerry a pledat pentru noi eforturi in vederea unei solutii politice pentru aceasta criza, cerand Rusiei si Iranului, care il sustin pe presedintele Bashar al-Assad, sa il convinga sa negocieze incheierea conflictului.
In timp ce se afla la Londra sambata, Kerry a repetat ca presedintele sirian trebuie sa plece de la putere, dar a apreciat ca conditiile si momentul plecarii depind de negocieri. Mediafax.ro

Citeste si...

18 Septembrie 2015
 1532    0
17 Septembrie 2015
 1242    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu