News Flash:

Cel putin 13 imigranti au murit dupa ce ambarcatiunea lor a intrat in coliziune cu un feribot

20 Septembrie 2015
1116 Vizualizari | 0 Comentarii
imigranti in barci
Cel putin 13 imigranti, intre care patru copii, au murit dupa ce ambarcatiunea lor a intrat in coliziune cu un feribot, in largul coastelor Turciei, in timp ce se indreptau spre insula greaca Lesbos, relateaza BBC News Online.
Accidentul s-a petrecut duminica in largul coastelor Turciei, in apropierea portului Canakkale, in timp ce ambarcatiunea se indrepta spre insula greaca Lesbos.
Potrivit agentiei de presa Dogan, 46 de persoane se aflau pe ambarcatiune. Dintre acestea, 13 au murit, inclusiv patru copii, 13 sunt date disparute, iar 20 au fost salvate.
Acest accident intervine dupa o serie de cazuri asemanatoare produse in ultima perioada. Doua fetite siriene, cu varste de patru si respectiv cinci ani, s-au inecat dupa ce doua ambarcatiuni cu imigranti care incercau sa ajunga din Turcia in Grecia s-au scufundat vineri si sambata.
O fetita cu varsta de cinci ani a murit sambata, iar alti 13 imigranti erau dati disparuti, in largul insulei elene Lesbos, a anuntat Paza de Coasta greaca.
Nikos Lagkadianos, un purtator de cuvant al Pazei de Coasta, a declarat ca 11 persoane au fost salvate din mare, intre Lesbos si Turcia, iar o alta a ajuns inot la tarm, sambata dimineata. Supravietuitorii au afirmat ca alti 13 imigranti sunt disparuti.
Fetita de cinci ani a fost gasita in stare de inconstienta si a fost declarata moarta la spital, a precizat Lagkadianos.
O alta fetita siriana, in varsta de patru ani, s-a inecat in largul coastelor turce vineri, in timpul eforturilor familiei sale de a ajunge in Grecia.
Fetita a fost gasita pe o plaja din orasul turc Cesme, dupa ce ambarcatiunea pe care se afla s-a scufundat. Alti 14 sirieni, inclusiv opt copii, care se aflau pe aceeasi ambarcatiune, au fost salvati in cadrul unei operatiuni a autoritatilor turce.
Aceste cazuri s-au petrecut la doua saptamani dupa aparitia imaginilor emotionante cu trupul unui baietel sirian de trei ani, Aylan Kurdi, gasit mort pe o plaja din Turcia.
Cel putin 22 de imigranti, dintre care patru copii, au murit marti dimineata in largul coastelor din sud-vestul Turciei dupa ce ambarcatiunea in care se aflau a naufragiat in drum spre insula greaca Kos. Alti 34 de refugiati, dintre care o jumatate copii, s-au inecat duminica trecuta in largul insulei elene Farmakonisi, dupa ce ambarcatiunea lor s-a scufundat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004719 (s)