Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 4 ore
 32    0

Pistorius va fi eliberat conditionat

oscar pistorious
Atletul paralimpic Oscar Pistorius, condamnat la cinci ani de inchisoare pentru uciderea prietenei sale Reeva Steenkamp, va fi eliberat conditionat, in luna august, dupa ce a efectuat zece luni din pedeapsa, informeaza BBC, citand reprezentanti ai administratiei penitenciarelor din Africa de Sud.
Potrivit legii, Pistorius poate fi eliberat, sub supraveghere corectionala, dupa ce a efectuat o sesime din pedeapsa.
Zach Modise, reprezentant al Serviciilor corectionale din Africa de Sud, a declarat pentru BBC ca recomandarea privind eliberarea conditionata a lui Pistorius a fost facuta de comitetul de management al inchisorii Kgosi Mampuru II din Pretoria, unde este incarcerat sportivul.
Aceasta situatie a starnit nemultumirea familiei victimei, care considera ca zece luni in inchisoare "nu sunt suficiente pentru luarea unei vieti".
Oscar Pistorius a fost condamnat, la 21 octombrie 2014, la cinci ani de inchisoare cu executare, fiind gasit vinovat de omor din culpa in procesul in care era acuzat ca a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp.
Judecatoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.
Sportivul a decis sa nu conteste sentinta primita. Insa procesul campionului paralimpic sud-african va fi rejudecat in apel, in luna noiembrie, la cererea Parchetului.
Oscar Pistorius, in varsta de 27 de ani, a impuscat-o mortal, la 14 februarie 2013, pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relatie de trei luni.
 

Citeste si...

5 Iunie 2015
 1222    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu