Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 23 ore
 58    0

Echipa Romaniei va intalni formatia Cehiei, in sferturile de finala ale Cupei Federatiei

red cup
Echipa Romaniei va intalni, pe teren propriu, formatia Cehiei, in sferturile de finala ale Grupei Mondiale a Cupei Federatiei, s-a stabilit, miercuri, in urma tragerii la sorti care a avut loc la muzeul Federatiei Franceze de Tenis de la Roland Garros.
Cehia este finalista a editiei 2015 a Cupei Federatiei, urmand a evolua impotriva Rusiei.
Intalnirea Romania - Cehia va avea loc la 6-7 februarie 2016.
Cehia, Rusia, Italia si Germania au fost capi de serie la tragerea la sorti, Franta, Olanda, Romania si Elvetia au fost in urna a doua. Adversara Romaniei a fost stabilita de jucatoarea australiana Casey Dellacqua, care a efectuat tragerea la sorti a intalnirilor din Grupa Mondiala. Tot ea a tras la sorti si gazda intalnirii dintre Romania si Cehia.
Viitoarele adversare ale romancelor reprezinta, dupa SUA, a doua cea mai de succes natiune in Cupa Federatiei, avand in palmares opt titluri, ultimul cucerit in 2014. Echipa numarul 1 mondial, Cehia, urmasa Cehoslovaciei, are in acest moment trei jucatoare in Top 15 WTA - Petra Kvitova (4), Karolina Pliskova (12) si Lucie Safarova (13).
Romania a mai jucat o data impotriva Cehoslovaciei, in 1980, in sferturile de finala ale Grupei Mondiale, cand Virginia Ruzici, Lucia Romanov si Florenta Mihai au fost invinse, cu scorul de 2-1, de o echipa din care faceau parte Hana Mandlikova si Renata Tomanova.
Meciurile din aceasta faza (primele echipe sunt gazde) sunt urmatoarele:
Romania - Cehia;
Germania - Elvetia;
Franta - Italia;
Rusia - Olanda.
Invingatoarea dintre Romania si Cehia va juca in semifinale cu Germania sau Elvetia, iar invinsa va evolua in barajul pentru promovare/mentinere in Grupa Mondiala.
Romania a ajuns intre cele mai bune opt echipe din lume dupa ce a invins, in luna aprilie, la Montreal, echipa Canadei, cu scorul de 3-2.
Romania a participat ultima data in Grupa Mondiala in 1992, dar atunci evoluau 16 echipe in principala divizie a competitiei.

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu