Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

3 Mai 2024
 64    0

Nava capturata saptamana trecuta de Iran a fost eliberata

nava in larg
Nava Maersk Tigris, capturata saptamana trecuta de Iran si detinuta intr-un port din sudul tarii, a fost eliberata joi, a anuntat o sursa din cadrul Organizatiei iraniene pentru porturi si transport maritim, citata de agentia oficiala iraniana IRNA, in pagina electronica.
Potrivit autoritatilor iraniene, cargobotul a primit permisiunea de a parasi portul in care era retinut, dupa ce compania daneza Maersk, care opera nava sub pavilionul Insulelor Marshall, a promis ca va respecta decizia justitiei iraniene.
"Dupa ce a obtinut autorizatia judiciara, nava a fost eliberata astazi (joi-n.r.), 7 mai", a informat Organizatia iraniana pentru porturi si transport maritim, intr-un comunicat.
Nava fusese capturata in baza unui ordin emis de o instanta iraniana potrivit caruia Maersk trebuia sa achite daune in valoare de 3,6 milioane de dolari firmei iraniene Pars Oil Products Talayieh, din cauza unei incarcaturi care nu a fost livrata.
Autoritatile iraniene, care au subliniat ca nu exista motive de natura politica sau militara pentru retinerea cargobotului, anuntasera ca nava va fi eliberata dupa plata sumei.
Mediafax.ro 

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu