Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 18 ore
 53    0

Cutia neagra gasita de la avionul prabusit in Franta este avariata, dar poate fi exploatata

Una dintre cutiile negre ale avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, prabusit marti in Alpii francezi, gasita in cursul serii este avariata dar "exploatabila", a declarat miercuri secretarul de stat pentru Transporturi Alian Vidalies, intr-un interviu acordat postului de radio Europe 1.
Vidalies a confirmat ca una dintre cutiile negre ale avionului "a ajuns la Paris", dupa ce a fost gasita marti. "Exploatarea sa va incepe din aceasta dimineata", a precizat el. "BEA (Biroul de anchete si analize) a primit cutia, este avariata dar credem ca va putea fi exploatata", a afirmat el, adaugand ca aceasta este o problema de cateva zile.
BEA se va concentra intr-o prima faza pe "vocile umane, adica pe conversatii", a precizat Alain Vidalies. "Daca nu exista nicio conversatie in ultima jumatate de ora, se poate lucra apoi la zgomotele din interiorul carlignii. In acest caz dureaza mult mai mult", a explicat el.
Oficialul francez a precizat, de asemenea, ca sunt analizate toate ipotezele, dar in prezent nu este privilegiata ipoteza patrunderii unui intruns in carlinga sau a unui atentat. Informatiile cunoscute in prezent "permit excluderea unei ipoteze, aceea a exploziei in zbor", a adaugat el.

Elicopterele si-au reluat miercuri dimineata operatiunile de cautare in zona muntoasa din Alpii francezi unde s-a prabusit marti avionul A320 al companiei Germanwings, provocand moartea tuturor celor 150 de persoane aflate la bord.

Citeste si...

24 Martie 2015
 1242    0
23 Martie 2015
 1448    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu